Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Внимание шофьори! Започна акция "Зима", вижте за какво ще ни проверяват полицаите!
Автор: Екип Burgas24.bg 17:55 / 05.11.2018Коментари (1)7581
"Предвиждай последствията" бе ключовата превантивна фраза около която се обединиха участниците в разширения брифинг за стартиралата акция "Зима", проведен днес в Областна дирекция на МВР – Бургас.

Началникът на "Охранителна полиция и КАТ" при ОДМВР – Бургас – комисар Неделчо Рачев запозна присъстващите с трите основни етапа на акция "Зима", както и със засилените проверки на велосипедисти и пешеходци, които са част от първите два етапа. В третия - след 15 ноември, проверките ще обхващат и водачите на моторни превозни средства, които ще трябва вече да шофират със зимни гуми или с гуми, чиято дълбочина на протектора е 4 мм. Глобата при липса на такива е 50 лева. В изправност трябва да бъдат и чистачките на автомобилите, светлините и спирачките. Комисар Рачев бе категоричен, че служителите на "Пътна полиция"  няма да проявяват толеранс и ще налагат глоби при констатирано нарушение. Той напомни, че вече е стартирала проверка на техниката, ангажирана със зимната поддръжка в общините, като думите му подкрепи директорът на общинско предприятие "Транспорт" - Андрей Рунчев.

Рунчев информира, че на територията на Община Бургас е приключило освежаването на пътната маркировка и пешеходните пътеки, създадена е организация за поддръжка на инфраструктурата в зимния период и продължават действията по осветяване на различни пътни участъци. Директорът на СБА – Бургас – Васил Михалев обяви, че в пунктовете на СБА до 20 ноември ще се извършват безплатни прегледи на автомобила за изправни фарове, чистачки, наличие на антифриз и др., като подкрепи идеята на БЧК – Бургас в лицето на директора й – Виолета Радева, превантивните беседи да започват от рана детска възраст и да се провеждат на игровия принцип, съобразен с потребностите и интересите на подрастващите. В тази връзка Радева изтъкна неоценимата роля на доброволците на младежката секция на БЧК, които работят активно с подрастващите от две бургаски училища и няколко детски градини.

В посока превенция, но и за разширяване на допълнителното обучение с полигон за курсистите, очакващи получаването на шофьорска книжка, се обяви Павлина Апостолова - автомобилният състезател и председател на автомобилен спортен клуб "Елена Тийм" - Бургас. По думите й връщането на полигона, като задължително изучаем елемент би повишил рязко нивото на сигурност сред шофиращите, част от които към момента срещат огромни затруднения при паркирането, застрашавайки, както собственото си здраве и живот, така и живота и здравето на останалите участници в пътния трафик.

В края на брифинга началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Димитър Дачев обяви данни от пътния травматизъм от началото на годината за Бургаски регион. Те звучат повече от стряскащо -  366 тежки пътни инцидента, с 485 ранени и 29 загинали, като в сравнение с данните от миналата година е налице увеличение в броя на пострадалите и намаление на загиналите със седем по-малко. Главен инспектор Дачев обяви, че най-висок дял от жертвите на пътя са пешеходци, което предполага засилена превенция в този сектор. Според него пресичането на обозначените за целта места, както и носенето на светли дрехи и светлоотразители в тъмната част на денонощието от пешеходците би снижило риска от това те да станат жертва на пътни инциденти.

Повече вижте в нашето видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.11.2018 г.
0
 
 
Само в България ще видиш да се кара автомобил с къси гащи и зимни гуми.ВЪН Е НАД 20 ГРАДУСА.И щели да ни глобяват.Нов Народен съд трябва.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: