Военноморска база – Бургас стана на 71 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:24 / 15.12.2015
1113
Военноморска база - Бургас отбеляза 71 години от своето създаване. Тя е приемник на Българския беломорски флот. След неговото разформироване военноморските части пристигат в Бургас заедно с техническото и навигационното оборудване на своите кораби.

Годишнината беше отбелязана с военен ритуал. На церемонията присъстваха началникът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, зам.-кметът на община Бургас Красимир Стойчев, представители на държавни институции и ветерани.

В словото си по повод празника началникът на Военноморската база комодор Мален Чубенков благодари на военнослужещите за доброто им представяне в международните мисии и подчерта важната роля на сътрудничеството с Община Бургас.

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави състава на Военноморската по повод празника.

"През изминалите седем десетилетия моряците, служещи в базата, неведнъж са доказвали своето мъжество при изпълнение на воинския си дълг. С това те достойно са утвърдили славното име на българския флот.

Днес, с модернизирането на армията на България, ВМС - Бургас участва активно в съвместните международни учения с флотилиите на черноморските и страните-членки на НАТО. Растат и Вашите задачи и отговорности по опазване на националната и външната граница на ЕС.

Вярвам, че високият професионализъм и прилагането на модерните технологии в областта на сигурността ще носят и занапред основание за гордост", каза в поздрава си към моряците Димитър Николов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).