Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Връчиха национални дипломи на бургаски отличници
Автор: Екип Burgas24.bg 09:42 / 29.08.2018Коментари (0)2089
Кметът Димитър Николов връчи националните дипломи на четирима бургаски отличници. Христо Добрев и Мария Андреева от ППМГ "Н. Обрешков", Клементина Маджарова и Дима Вичева от НЕГ "Гьоте" получиха специалните сертификати, които се издават от Министерството на науката и образованието за постигнат пълен отличен успех по време на целия курс на обучение.

Връчването на дипломите се състоя в голямата заседателна зала на Община Бургас. На нея присъстваха още зам.-кметът Йорданка Ананиева и директорите на двете бургаски гимназии - Надежда Радева от НЕГ "Гьоте" и Красимир Стоянов от ППМГ "Н. Обрешков".

"Първо ви пожелавам да сте живи и здрави, за да може да радвате вашите родители и близки с успехите си. Да успеете да реализирате мечтите си в живота. Със сигурност това, което сте научили в бургаските училища, ще ви помогне, защото нивото на образованието в нашия град е изключително добро и то дава добра база нашите деца до бъдат приемани в добри университети навсякъде по света", каза при връчването на сертификатите Димитър Николов.  

Възпитаникът на Математическата гимназия Христо Добрев е постигнал пълно отличие през цялото си обучение. Има пълни шестици на матурите по български език и литература, математика и физика. Спечелил е и първо място на Националното състезание по физика.

Мария Андреева от Математическата гимназия също е била пълен отличник през годините. През учебната 2016 - 2017-та печели трето място в Националната олимпиада по български език. Осем поредни години е първенец на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. За отлично представяне получава оценка 5,85 от Националната олимпиада по история през учебната 2017/2018 година.

През цялото си обучение в Немската езикова гимназия пълен отличник е Клементина Маджарова. Участва постоянно в олимпиади и състезания по немски език, посещава клуб "Млад преводач", както и клуб по български език и литература. Печели веднъж и Националната олимпиада по немски език. В бъдеще ще учи медицина в Германия.

Дима Вичева също е отличник на Немската гимназия в Бургас. Състезава се в баскетболния отбор на училището, свири на пиано. Участва в олимпиади по немски език. Плановете ѝ са свързани с изучаването на медицина в Германия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: