Втори линеен ускорител ще заработи догодина в бургаския Онкологичен център

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:20 / 06.10.2015
786
От следващата година Общинският онкологичен център в Бургас ще лекува пациентите с два линейни ускорителя. Вторият апарат, който лечебното заведение ще закупи, е от изключително висок клас.

Новият линеен ускорител ще разполага с 4D функция. Тя ще гарантира много високо качество на процедурите при провеждането на радиохирургия. Например, при лечение на рак на белия дроб по метода на радиохирургията, 4D функцията на линейния ускорител ще отчита движенията на органа при дишане. По този начин лъчите ще бъдат насочвани с голяма прецизност без да засягат и увреждат здравата тъкан.

Общинският онкологичен център в Бургас е един от малкото в световен мащаб, които ще разполагат с такъв модерен апарат. В момента никое лечебно заведение на Балканите не разполага с подобна иновативна техника.

Община Бургас работи активно за внедряването на новия апарат. На този етап се финализира процедурата по избор на изпълнител за извършването на ремонт на помещенията, където ще бъде монтиран новият линеен ускорител.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Реализират мащабен проект в пристанище Бургас
Ген. Стефан Янев в Бургас призова за смислен и съзидателен диалог...
РЗИ-Бургас с важна кампания за Деня на детето
Бургас е лидер по този показател в имотния пазар
Как образованието в Бургас настигна Виена?
Ще има ли дами по монокини това лято на бургаския плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).