Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вълчо Чолаков изиска отчет от всички общини и институции за готовността им за зимата
Автор: Иван Сотиров 16:47 / 31.10.2019Коментари (0)1471
©
Пътищата на територията на област Бургас да се затварят при строга координация между отговорните служби,  поиска Чолаков. Той настоя още за осигуряване на по-засилен контрол от досегашния, който да гарантира, че в опасни участъци няма да има навлизане на автомобили. Областният управител изиска такива мерки да бъдат  широко медийно оповестени предварително, за да се избегне липса на информация сред хората. Във всяка една община да  има подготвени и оборудвани помещения за настаняване на хора при нужда, разпореди още губернаторът.

По време на срещата стана ясно, че общините имат сключени договори или са в процедура по сключване на такива с фирми, осигуряващи снегопочистване. Областно пътно управление е извършило проверки на фирмите, почистващи републиканската пътна мрежа. Налични са необходимите инертни материали, луга и сол, осигурени са 6 км снегозащитни ограждения, които ще бъдат поставени на места с обичайно силно снегонавяване. По искане на областния управител снегозадържащи съоръжения са осигурени и във всички населени места на територията на община Бургас. Чолаков изиска и останалите общини да се оборудват с такива.

Обект на проверка  в област Бургас са били 230 язовира – големи или такива, за които се знае, че са проблемни. Проверките са приключили с 22 акта за нарушения, от които 9 са с влезли в сила наказателни постановления. Констатациите на проверяващите са, че към настоящия момент всички  язовири са почти празни или много под нивото си. Кметовете на кметства и отговорните институции да реагират с внезапни  проверки, на място, при всеки сигнал за завишено ниво на води във водоемите, разпореди още областният управител.

Изцяло реконструирани и възстановени сa и 2 участъка по поречието на река Средецка, които години създават проблеми на местното население, информираха от Напоителни системи.

Актуализирани са списъците с болни на хемодиализа, резервът с кръв и плазма към днешна дата е запълнен. Училищата и детските градина са оборудвани с необходимите отоплителни материали. Зареждане на населението с дърва за огрев, в по малките населени места, е във фаза на приключване.

И тази година Областният кризисен щаб ще може да проследява движението на снегопочистващата техника по републиканската пътна мрежа. Достъп до видеонаблюдението от по-широк формат институции бе едно от нещата, които Вълчо Чолаков издейства още в началото на мандата си и което подобри значително работата на службите.

Сред проблемите, върху които продължава да работи областният управител е осигуряване на допълнителна тежка техника, която да изтегля по-бързо закъсали на пътната мрежа автомобили.

От областният щаб за борба с бедствията апелират към водачите на автомобили да се оборудват за движение при зимни условия, както и да спазват правилата за пътна безопасност.

В срещата участие взеха заместник-областният управител на област Бургас - Владимир Крумов, представители на 13-те общини в област Бургас,  на пожарната, полицията, регионалната здравна инспекция, инспекторатът по образование, спешната помощ, пристанища, летище, електроразпределителни дружества, ВиК, БЧК, телефон 112, военни структури, служби, отговорни за язовирите и речните корита, басейнова дирекция, митница и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: