Въпреки отпора от работници БКС има нов управител

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:03 / 21.07.2015
1734
Новият управител на "Благоустройствени строежи" ЕООД е Иван Апостолов. Това решиха съветниците след близо час препирни. В залата на Общинския съвет присъстваха и служители на предприятието, които застанаха зад досегашния си управител Иван Петров, защото били доволни от неговата работа.

Още в самото начало се стигна до напрежение, след като работниците проявиха желание докладната, която бе под номер 34 в дневния ред, да бъде изтеглена напред. Съветниците уважиха това чак след прегласуване. Кметът Димитър Николов отиде лично при служителите, за да се запознае с техните притеснения и да ги успокои, предаде репортер на Burgas24.bg.

Елена Моллова, специалист качество в "Благоустройствени строежи" ЕООД, бе допусната за изказване. Пред съветниците тя прочете декларация от името на работниците в дружеството. "Крайно озадачени сме от така направеното предложение за избор на управител. Същото не е подкрепено с никакви адекватни документи, становища и сертификати. Не може да се разбере, какво досега е работил Апостолов, за да се обоснове управленския му опит", бе записано в нея.

Георги Дражев от НФСБ изтъкна, че Апостолов е брат на секретарката на бившия зам.-кмет по строителство Костадин Марков. Той поиска провеждането на нов конкурс, заради конфликт на интереси.

"Не знаех, че новият кандидат има сестра, или че тя работи при нас", посочи зам.-кметът Красимир Стойчев. Той бе категоричен, че който и да бъде избран на поста, няма да има намаляване на състава на БКС.

Апостолов бе допуснат за изказване, в което той разказа своята биография и уточни, че никога не е бил застраховател, а финансист и банкер, каквито твърдения се отекнаха в залата. "Подадох документи за управител на Благоустройствени строежи, след като видях обявата на сайта на ОбС -Бургас", посочи той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).