Въвеждат озонотерапия в МБАЛ "Дева Мария"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:55 / 22.12.2011
1298
След Нова година в Отделението по ортопедия и травматология на болницата се въвежда озонолечението - един от най-модерните неоперативни методи на лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Доставен е вече един от най-съвременните апарати за производство на озон-кислородна смес с точна концентрация и дозировка.

Опорно-двигателният апарат на човека системно е подложен на напрежение и пренапрежение, което води до остри или хронични болезнени възпалителни и дегенеративни промени в ставите (артрити, артрози), ставните връзки (лигаментити, периартрити), мускулните сухожилия (тендовагинити, инсерционити, епикондилити), междупрешленовите дискове (дископатии, дискови хернии), както и радикулити, неврити, плексити.
Най-често и с най-голям успех озонотерапията се прилага при лечение на дисковите хернии и техните усложнения. Инжектирането е еднократно и под рентгенов контрол.

Принципно озон-кислородната смес се инжектира вътреставно, околоставно, окологръбначно или в огнището на възпалителния процес. При дискова херния се инжектира директно в междупрешленовия диск. Тази медицинска процедура трябва да се извършва от квалифициран лекар, който определя дозировката според медицинската индикация и пациента. Лекарският екип на Ортопедичното отделение притежава необходимата квалификация. Инжектирането е безболезнено и без странични усложнения. Не се налага болнично лечение.

Озонът има мощно обезболяващо и противовъзпалително действия, добър метаболител регулатор, значително подобрява микроциркулацията, регенерацията и ревитализацията.
Озонотерапията допринася за значително повишаване на качеството на живота и подобряване на работоспособността.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).