Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Въвеждат тотални мерки за сигурност в бургаските дискотеки
Автор: Екип Burgas24.bg 15:30 / 09.01.2015Коментари (4)1260
© Bulfoto
Крути мерки за сигурност в бургаските дискотеки внесе за разглеждане в Общински съвет кметът на Община Бургас Димитър Николов. Промените в наредбата за опазване на обществения ред ще се приемат на януарската сесия. Ако до месец след това собствениците на нощните заведения не изпълнят изискванията, ще бъдат затваряни.

Задължително монтиране на детектори за откриване на хладно и огнестрелно оръжие на входовете на нощните заведения, както и въвеждането на непрекъснато видеонаблюдение с камери в режим на записване и паникбутон, са част от мерките. Заснетите материали трябва да се съхраняват 30 дни. Друго условие е да бъдат осигурени каси, в които да се заключва иззетото оръжие. Всяка дискотека трябва да назначи отговорник по сигурността, който при инцидент незабавно да уведомява органите на МВР и да им предостави видеозаписите. Ще бъдат завишени и изискванията за спазването на нивата на шума в късните часове.

Промените в Наредбата задължават собствениците на заведения да въведат пропускателен режим, за да не се допуска внасянето на огнестрелно, газово и хладно оръжие. Забрана ще има и за внасянето на предмети, които могат да послужат като оръжие. В тази група попадат боксове, бухалки, спрейове със защитен газ, оцветяващи и разяждащи вещества, пиротехнически изделия. Ще се следи стриктно и за наркотични и упойващи вещества. Пропускателният режим на всяка една дискотека трябва да е предварително съгласуван с МВР и съобразен със Закона за охранителната дейност.

Промените в Наредбата за опазване на обществения ред са качени в официалния сайт на Община Бургас. Те са изпратени на полицията и прокуратурата за мнение. Бургазлии също могат да изпращат своите предложения до приемането на Наредбата на сесията през януари.

Кметът Димитър Николов се надява на подкрепа от всички общински съветници. Той е убеден, че с правилата и общата координация за контрол на изпълнението им ще се увеличи сигурността в заведенията.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.01.2015 г.
0
 
 
Ако кметът дри и през деня пусне служба да замери децибелите пробно няма да остане нито една дискотека в Бургас как няма да има престъпност сред младежта като шумът разбива нервите и психиката им като се добави неограничено количество алкохол Каквито и наредби кметът да издава няма ли го родителският контрол и това поколение е загубено
Aнонимен
на 10.01.2015 г.
0
 
 
кмета първо да нареди на институцията която прави замерване да работи през нощта и тогава да казва за замерването.никога не се е правило през нощта такова замерване защото работното им време е съвсем друго.нека да пуснат с полицаите и хора които да са с тях и да замерват децибелите-те тогава стой та гледай имали или няма превишаване.
Aнонимен
на 09.01.2015 г.
0
 
 
Защо не проверят децибелите на новата дискотека на улица Хр Ботев в Бургас. След полунощ прозорците на съседните кооперации кънтят. да не говорим, че изобщо не може да се спи. Има опасност да се счупят Ето от нея могат да започнат замерванияа на шума в българските дискотеки.
Aнонимен
на 09.01.2015 г.
0
 
 
Някой вярва ли им на новите мерки. Аз, не. Те ще въжат за студенти и ученици, но не и за Главата, Кела, Очите и производните им. А за шума, коя ли институция ще се грабне след полунощ и да замерва децибелите на Час Пик или която и да е друга "нарко-дрого-тека" в Бургас
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: