Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Юлиан Рахлин ще омае бургаската публика на 6 юли
Автор: Екип Burgas24.bg 17:23 / 23.06.2021Коментари (0)644
©
Невероятно талантливият и харесван цигулар, виолист и диригент Юлиан Рахлин ще плени бургаската публика със своите виртуозни изпълнения. Един от най-вълнуващите и ценени музиканти на нашето време ще гостува в Бургас на 6 юли. Концертът ще се състои от 19:00 часа в зала "Тончо Русев“ в Културен дом "НХК“.

В програмата ще бъдат изпълнени произведения на немския композитор Йоханес Брамс.

След като спечелва наградата "Млад музикант на годината“ на конкурса "Евровизия“ в Амстердам през 1988, той става най-младият солист, свирил някога с Виенската филхармония, дебютирайки под палката на Рикардо Мути.

Музикантът свири с най-големите световни оркестри под диригентството на Лорин Маазел, Рикардо Мути, Владимир Ашкенази, Волфганг Савалиш, Бернард Хайтинк, Марис Янсонс, Джеймс Ливайн, Невил Маринър, Зубин Мета, Йехуди Менухин, Роджър Норингтън, Кшищоф Пендерецки, Андре Превен, Мсистлав Ростропович и Ека-Пекка Салонен. Сред партньорите му са Марта Аргерич,  Наталия Гутман, Йефим Бронфман, Гидон Кремер, Юрий Башмет, Лайф Ове Андснес, Максим Венгеров, Миша Майски, Ланг-Ланг,  Жанин Янсен.

Юлиан Рахлин се изявява не само като цигулар, но и и като виолист. В края на 90-те години на 20-и век, по време на обучението си при Пинкас Цукерман, той е насърчен от големия музикант да продължава развитието си в тази насока. Започнал с ранните квартети на Хайдн, днес Рахлин има богат репертоар, който включва най-значимите творби за виола – както солови, така и камерна музика. Страстта му към този инструмент води до написването на специален двоен концерт за него от Кшищоф Пендерецки, чиято премиера е във Виенския "Музикферайн“ през 2012 година.

С препоръките на Марис Янсонс, Юлиан Рахлин започва да учи и дирижиране. От септември 1999 е във цигулковия факултет на Виенския университет за музика и изкуства. Записите му за "Sony Classical“, "Warner Classics“ и "Deutsche Grammophon“ срешат навсякъде възторжен прием. "New York Times“ го нарича "виртуоз със сърце и осанка на шампион“.

През първите 30 години от кариерата си Юлиан Рахлин се изявява като солист с водещите световни оркестри и диригенти. Ръководи също фестивала "Юлиан Рахлин и приятели“ в Палма де Майорка. Напоследък музикантът се утвърждава и като диригент с характерен динамичен стил, витална интерпретация и все по-налагащо се присъствие на международната сцена. След дебюта си на диригентския пулт през 1998, той работи с Академията "Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс“, филхармонията на Копенхаген, Английския камерен оркесър, Израелската филхармония, симфоничния оркестър на Люцерн и Камерния оркестър на Цюрих. Главен главен гост-диригент е на "Royal Northern Sinfonia“, Филхармоничния оркестър на Турку и Симфоничния оркестър на Кристиансан. Изявява се с оркестър "Камерата“ – Залцбург, Немската камерна филхармония, ансамбъл "Московски виртуози“ и Словенската филхармония.

Като камерен музикант, Юлиан Рахлин се изявява редовно с Итамар Голан, Денис Кожухин, Денис Матсуев, Миша Майски, Сара МакЕлрави, Вилде Франг и Жанин Янсен .

Юлиан Рахлин е посланик на добра воля за UNICEF , ангажиран е с образователна и благотворителна дейност. Свири на цигулка "ex Liebig“ Stradivari (1704) и виола "Lorenzo Storioni“ (1785), любезно предоставени му от Dkfm. Angelika Prokopp Privatstiftung. Неговите инструменти са спонсорирани от австрийската компания "Thomastik-Infeld“.

Билети в мрежата на Eventim и на каса "Часовника“, понеделник -петък, от 10:00 до 18:00 часа.

Телефон: 0894/898098.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: