За първи път положиха паважна настилка в “Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:51 / 18.11.2015
2046
Паважната настилка се смята за лукс и привилегия само за централните части на Бургас. Но такава вече има и в крайния квартал "Меден рудник". С добре подредени павета е покрита новата алейна мрежа между блокове 453, 455, 456, 457 и 459 в зона "Б". Там Община Бургас изпълнява мащабно благоустрояване върху терен, който представляваше една гола поляна.

Другата иновация на този обект е монтирането на голям подземен колектор за дъждовни води. Той е разположен в най-ниската част. Община Бургас се възползва от естествената география на терена и неговата денивелация. Така дъждовната вода безпроблемно ще се насочва и събира в колектора, за да се използва след това за поливане на новата паркова растителност. Част от нея вече е засадена. Акцентира се на иглолистни дървета, тъй като "Меден рудник" се намира на по-висока надморска височина от останалите райони на града и климатът е подходящ за тях.

С довършване на строителните работи между блоковете ще се обособят два паркинга, две детски и една спортна площадка. Ще се постави нова паркова мебел, монтира се ново осветление.

"Желанието и намерението ми е през следващите години подобни благоустройства да се случат на възможно най-много места в междублоковите пространства из целия град", каза кметът Димитър Николов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Почина българският Брад Пит
Експерт: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламентирането...
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
Бургаска клиника закупи модерни апарати за диализа
Този човек създаде големи главоболия на десетки в ж.к. "Братя Мил...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).