Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
За първи път селекция от късометражни танцови филми на Burgas International Film Festival’22
Автор: Екип Burgas24.bg 14:30 / 19.05.2022Коментари (0)778
©
Киното и танците ще са в завладяваща комбинация по време на седмото издание на Международен филмов фестивал – Бургас/Burgas International Film Festival’22. Събитието ще се проведе от 16 до 22 юли и за пореден път ще превърне града ни в грандиозна киноарена, събирайки на едно място някои от най-ярките и популярни имена в киноиндустрията - режисьори, актьори, продуценти и публика от България и Европа. Проявата се подкрепя от Община Бургас по фонд "Култура".

За пръв път тази година феновете на Международен филмов фестивал Бургас ще имат възможност да се потопят в света на танцовото изкуство, благодарение на специално изготвена селекция от късометражни танцови филми от България. След прожекциите зрителите ще имат възможност да обменят впечатленията си на живо с част от авторите и участниците в кратки дискусии. В рамките на програмата ще бъде проведен двудневен уъркшоп ВИДЕОДЕНС, по време на който хореографът Яница Атанасова и актрисата Мартина Апостолова ще проведат кратко обучение на теми "One Shot"-заснемане на танц, поведение и движение пред камера. Апликационна форма и изисквания за кандидатите ще откриете тук:

https://forms.gle/QHFXDevqn5z48uxC8

Яница Атанасова е хореограф и преподавател по Съвременни танцови техники и Танцов театър в НБУ и е носител на десетки награди и номинации в България и по света. Участва в редица балетни и танцови спектакли, сценични представления и филми. През 2020 г. заснема и танцовия филм "Задължително приятно" в съавторство с Татяна Соколова. Сред отличените на международно ниво представления са миниатюрите "Deep Purple", "Silence", "Give us a little love" и т.н. Била е ментор, хореограф, преподавател, водещ, съорганизатор и режисьор в България, Испания, Италия, Русия, Украйна и Китай.

Мартина Апостолова е театрална и филмова актриса. С дебюта си в пълнометражния филм “Ирина"(реж. Надежда Косева) печели редица награди от международни фестивали по цял свят, а през 2020 г. получава приза “Изгряваща звезда" на престижния филмов фестивал Берлинале. В театъра е позната от независимите сцени с участия в множество пърформанси и съвременни танцови представления, сред които и WoMan на Марион Дърова с награда ИКАР 2021. Била е жури и селекционер на множество международни филмови фестивали.

От няколко година насам Яница и Мартина са творчески тандем в два общи проекта: танцовия филм “Задължително приятно" и танцовия пърформанс “Пастет".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: