За първи път туристи от круизен кораб посетиха остров "Света Анастасия"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:11 / 23.09.2015
1044
За първи път туристите от кораб на най-големия европейски круизен оператор Mediterranean Shipping Company - Sinfonia, посетиха в Деня на Независиомостта една от атракциите на Бургас - остров "Света Анастасия". 50 туристи отплаваха за острова с едноименния общински кораб и останаха впечатлени от видяното, сподели туроператорът организирал пътуването.

Друга част от пасажерите предпочетоха автобусни екскурзии, като изборът за пътуването беше между Созопол и Варна. Други имаха възможността да се запознаят със старите църкви в града на ЮНЕСКО - Несебър. За туристите, които пожелаха самостоятелно да разгледат Бургас отново бе осигурена специална бус линия /шатъл/ от Морска гара до изхода на пристанището, която бе създадена по инициатива на "Пристанище Бургас" ЕАД съвместно с общината.

Круизният сезон в Бургас продължава, а месец октомври е месецът на MSC Cruises. Тогава на Морска гара се очаква още едно посещение на 252 метровия МSC Sinfonia, както и две на 294 метровия MSC Orchestra.

На 07.10.2015 г. в Морска гара Бургас ще застане м/к Island Skay, който е следващият круизен кораб по план за сезона.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).