За трети път отлагат делото срещу Очите, майка му била болна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:28 / 11.03.2010
3889
За трети пореден път не тръгна делото за пране на пари срещу Димитър Желязков- Митьо Очите. Този път ход на делото не бе дадено заради влошеното здравословно състояние на майката на Митьо Очите - Станка. Обвиняемата била приета вчера в МБАЛ- Поморие с диагноза "Изострена хронична сърдечна недостатъчност".

Пред съдебния състав адвокатът на Станка Желязкова представи служебна бележка, а не болничен лист от Отделението по вътрешни болести на лечебното заведение. Въпреки това, за да не бъдат накърнени правата й да получи адекватна защита делото бе отложено за 22 и 23 април 2010 година.

В съдебна зала чичото на Димитър Желязков, Иван Петков се отказва от досегашния си защитник Събин Дучев и вече ще бъде представляван от адвокат Камен Кънев. Предишното заседание бе отложено именно заради адвоката на Иван Петков,който тогава не се яви по семейни причини. Една от свидетелките - Чубра Вълчева не се яви в съда заради влошено състояние. Същата е депозирала молба до съдебния състав, с която настоява за отказ от свидетелски показания в хода на процеса.

Основен свидетел по делото е директорът на ОД на МВР - Бургас главен инспектор Милен Димитров.

Процесът срещу изтърпяващият в момента в Белене присъда за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици Димитър Желязков и неговите роднини трябваше да започне през февруари. Обвиняеми в пране на пари освен Митьо Очите и майка му Станка са още чичото Иван Петков и жената, с която Желязков живее на семейни начала Антигона. До момента началото на процеса бе отлагано на два пъти поради ангажименти на адвокати на обвиняемите.


Виж коментарите (0)

Още по темата (78):
30.03.2024 Делото срещу Митьо Очите потъна вдън земя
26.05.2023 Решено: Митьо Очите излиза на свобода!
11.04.2023 Пуснаха Митьо Очите срещу гаранция от 20 000 лева
11.04.2023 Пети фалстарт за Митьо Очите 
28.10.2022 Оставиха Митьо Очите под "домашен арест"
12.09.2022 Митьо Очите поиска да го пуснат за лечние
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).