Задържаха кмет, организирал канал за бежанци

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:55 / 20.10.2021
1021
Задържан е кметът на село Тива, общ. Котел. Той е извършил деяние за противозаконно подпомагане на сирийски граждани да преминат и пребивават на територията на България. Обвиняемият е създал цялостната организация за превозването на седем бежанци от Китен до вътрешността на страната.  Якуб Шабанов е задържан е за 72 часа като ще бъде внесено искане за задържане под стража. Това съобщи административният ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас прокурор Георги Чинев, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Якуб Шабанов е пребивавал на територията на Царево два дни в нетипични часове. Първият е на 12.10, когато не са превозвани бежанци, но на 19. 10 е установено превозване. Заедно с още две лице са транспортирани 7 души от сирийски произход. Превозването е извършено с товарен автомобил, на което му било обещана сума от 2000 лв. През цялото време задържаният си е набавял информация за местоположението на мигрантите чрез мобилно приложение. Предстои да се назначи експертиза. Към настоящия момент няма задържани други лица", разясни още Щилян Димитров. 

Провинените са задържани са между Ясна поляна и Веселие. Лицето, което е управлявало товарния автомобил, е оказало съдействие на органите на реда. 

Сирийските граждани са трябвало да платят между 5 и 10 хил. лева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).