Заловиха мъж, извършвал лов на пойни птици с мрежа в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:05 / 28.10.2016
7677
Два акта са съставени от експерти на РИОСВ-Бургас на едно и също лице за лов на диви пойни птици в рамките на една седмица.

По сигнал и със съдействието на служители от IV-то РУ на МВР-Бургас е заловен нарушителят, който е извършвал лов на пойни птици с мрежа в к-с "Меден рудник".

Уловени са 5 птици - 4 екземпляра щиглец и едно обикновено конопарче. За примамка са използвани други пойни птици в кафез и една мъртва птица. В единия случай са щиглец и елшова скатия, а при повторното нарушение примамките са от вида Щиглец. Птиците са от разред Врабчоподобни и са включени в Приложение 3 от Закона за биологичното разнообразие като защитени на територията на цялата страна.

На основание чл. 39, ал. 2, т.1 и т.4 от Закона за биологичното разнообразие, живите птици са освободени в подходящ район, а трупа на мъртвия щиглец е оставен на мястото, където е намерен. Мрежите и кафезите, използвани при извършването на нарушението са иззети от РИОСВ - Бургас.

Законът предвижда глоба от 100 до 5000 лева на физическите лица, а на юридическите лица и едноличните търговци се налага имуществена санкция от 500 до 10 000 лева.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).