Зам.-кмет: Малките автобуси остават като вариант за превоз по две вътрешноквартални линии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:28 / 27.01.2016
1164
Малките автобуси остават като вариант за превоз по две вътрешноквартални линии. Това каза Руска Бояджиева, заместник-кмет по европейски политики и околна среда. Тя обясни, че освен т.нар. основни захранващи линии, се предвиждат и две допълнителни, вътрешноквартални линии. Едната ще е в Централна градска част, а другата в ж.к. "Меден рудник", уточни зам.-кметът.

Бояджиева обясни, че линиите са направени като дизайн да бъдат обслужвани от по-малки автобуси, а не от 12-метровите метанови автобуси, които вървят по основните захранващи линии.

Зам.-кметът поясни, че ОП "Бургасбус" ще има възможността, правото и задължението, съгласно договора с Община Бургас, да организира превоза по всички линии на градската транспортна схема така, както намери за добре.

"Те имат възможност в рамките на цялата транспортна задача, която изпълняват, до 15 % от дължината на маршрутните линии да възлагат и на подизпълнител", обясни Бояджиева.

По нейните думи, по какъв начин ще бъде уредено това от дружеството превозвач дали самите те ще превозват, или ще си наемат подизпълнител, вече е тяхно право да решат.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).