Заплашиха бургазлийка, че ще взривят жилището й и ще я застрелят

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 14.01.2017
4582
Районен съд - Бургас определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Велислав П., привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за това, че в периода 15.12.2016 г. до 12.01.2017 г. в Бургас, при условията на продължавано престъпление, действайки като извършител , в съучастие с неустановени по делото лица, последните също извършители, принудил другиго - К.Т. да извърши нещо противно на волята й, като употребил за това заплашване - заявяване в телефонни разговори, че ще взривят жилището на потърпевшата К.Т. и ще я застрелят. Последното от деянията е останало недовършено, поради независещи от дееца причини - залавянето му на местопрестъплението от служители на МВР.

Районният съд на Бургас прецени, че престъплението се характеризира със значителна степен на засягане на обществените отношения, защитени от закона, в кратък период от време Велислав П. е извършил множество деяния и предмет на престъплението е значителна сума пари - 32 хил. лева, с които възрастната жена се е разпореждала на няколко пъти в резултат на принуда, свързана с взривяване на жилището й и отнемане на живота й.

Съдът прецени, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан, поради липсата на постоянен адрес. Съдът взе предвид, че обвиняемия не е трудово ангажиран, няма семейство и не е налице нито една трайна връзка, която да обоснове, че Велислав П. не би се укрил.

В съдебното заседание днес обвиняемият каза пред съдията: "Виновен съм! Извинявам се за грешките си!".

Определението на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвано с частна жалба или протест пред Окръжен съд - Бургас в тридневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).