Започна изграждането на пешеходни надлези в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:52 / 06.10.2015
2842
Започна реконструкцията на кръстовище "Трапезица" с пешеходни надлези. То ще стане кръгово и ще е с нова организация на движение, която да облекчи преминаването в тази част на града. В момента се работи по строителството на пасарелките, видя репортер на Burgas24.bg.

Очакванията са с изграждането на новите пешеходни надлези да се предотвратят инцидентите с пешеходци и да се облекчи значително автомобилният трафик.

Пешеходните надлези на "Трапезица" ще са свързани и ще осигуряват пресичане на ниво бул. "Тодор Александров" (от ж.к. "Братя Миладинови" към Индустриална зона) и ул. "Струга" (от ж.к. "Братя Миладинови" към Индустриална зона). Те ще минават над новото кръстовище "Трапезица".

Започна изграждането и на пешеходни надлези на кръговото до хотел "Мираж". Те също ще са свързани и ще осигуряват пресичане на ниво бул. "Стефан Стамболов" (от ж.к. "Изгрев" към ж.к. "Славейков") и бул. "Никола Петков" (от ж.к. "Зорница" към ж.к. "Изгрев").

Съоръжения ще бъдат оборудвани с асансьори, които да се ползват от трудноподвижни хора, хора с инвалидни колички, майки с бебешки колички, както и от велосипедисти.

Конструкцията на пасарелките е максимално лека и елегантна, позволяваща премостването на големи подпорни разстояния с минимален брой и минимални размери на подпорите.

Централната част, която свързва мостовете, както и 4-те комуникационни ядра, са с бетонова конструкция. Мостовете са метални ферми, които стъпват директно върху бетоновата конструкция.

Основен принцип е търсенето на хармония между бетоновите подпори и леката метална пасарелка върху тях. Във връзка с осигуряване на маршрут на извънгабаритни товари по ул. "Одрин", два участъка от пасарелките са демонтируеми и в случай на нужда могат да се преместят временно.

"Изграждането на новите пасарелки ще предотврати инцидентите с пешеходци и ще облекчи значително автомобилния трафик", пише в страницата си кандидатът за кмет от ГЕРБ Димитър Николов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
04.11.2016 Бургас бе отличен със Строителни Оскари, вижте за какво
27.10.2016 Бургас щурмува лидерското място по инфраструктурни проекти с надлез
"Трапезица"
28.04.2016 Пасарелките на "Трапезица" и до "Мираж" са готови, пускат ги съвсем скоро
29.02.2016 Вижте докъде стигнаха с кръговото на "Трапезица"
24.02.2016 Пак довършват "Трапезица" през уикенда, пренасочват движението
18.02.2016 Бургазлии тестват пасарелката на "Трапезица"
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).