Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Започна отстраняване на пораженията по улиците, нанесени от снега
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 06.03.2018Коментари (1)3087
©
Отстраняването на пораженията по улиците, нанесени от обилния снеговалеж, започна. Още в неделя Община Бургас създаде необходимата организация за стартиране на ремонтните дейности. Експерти от администрацията и представители на поддържащите фирми направиха пълен обход на пътната мрежа и описаха нанесените щети.

В момента на повечето места се извършва временно запълване на дупките със студена смес. Пристъпването към трайни ремонти и полагането на топъл асфалт в момента е невъзможно заради валежите и предприемането на такава стъпка би довело до по-големи разходи. Затова полагането на асфалт ще стане след подобряване на климатичните условия.

Приоритетно екипите на пътноподдържащите фирми ще работят в най-критичните зони. Сред тях е път 1-6, който е част от републиканската мрежа и рехабилитацията му ще се извърши от АПИ.

Сериозни поражения има нанесени по бул. "Демокрация", в участъка от Морската градина до пресечката с ул. "К. Фотинов". Там асфалтът ще бъде фрезован и ще се положи нова настилка.

Сериозни щети в следствие на снеготопенето има и по бул. "Захари Стоянов", от Пътен възел "Юг" към комплекс "Меден рудник". Силно засегнат е и бул. "Иван Вазов". Ремонтни дейности ще се извършат на ул. "Цар Симеон" и в участъците Пътен възел "Запад" - "Долно Езерово" и "Долно Езерово" - "Братово".

Мащабен и интензивен ремонт ще бъде извършен на ул. "Струга". Рехабилитацията на трасето ще продължи от 20 март - 10 април. За обезпечаването на работата ще бъде въведена временна организация на движението.

Към този момент е установено, че ремонтираните наскоро улици са в добро състояние. През март и април предстои интензивно обновяване и на пътната маркировка. По нареждане на кмета Димитър Николов ще бъдат подобрени мерките за безопасност на пешеходните пътеки по възловите кръстовища в града. Предвижда се тези места да бъде монтирано осветление, чиято функция ще е да намали риска от инциденти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Mana
премахни филтъра

0
 
 
А пътят Бургас - парк "Росенец", кога ще го оправят - беше с дупки преди да падне сняг, някои от тях се помъчиха да ги запълнят, но сега и в двете платна от и за Бургас са се отворили огромни кратери! Тази сутрин, в дъжда, едва не си разбих колата в една от тези дупки - беше пълна с вода и не се виждаше!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: