Започна раздаването на ваучери на земеделците в Бургаско за държавна помощ за горивата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:56 / 11.09.2015
861
Започна раздаването на ваучери във връзка с прилагането на схемата за държавна помощ "Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първичното селскостопанско производство чрез система от ваучери". Това каза Лидия Станкова, директор на Областна служба "Земеделие".

Раздаването на ваучерите е започнало след издадена заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева. В момента се провежда вторият етап.

"От 7 до 25 септември всички земеделци могат да получат ваучери за количество гориво, което представлява разликата между изразходваното през календарната 2014 година и вече получените ваучери от първия етап от тази помощ, който е бил 60%", обясни Станкова.

Това, което трябва да представят земеделците, е документ за самоличност, заверена анкетна карта по реда на наредба 3 за стопанската 2014-2015 година и пълномощно, ако ваучерите се получават от упълномощено лице.

Станкова допълни, че приключва и изготвянето на споразуменията на уедрено ползване на земеделска земя. В областта предстои или трябва да бъдат изготвени 207 споразумения и 39 разпределения. Това обхваща всички земеделски райони, с изключение на 7 землища. Това са такива, в които няма земеделско производство, като например Свети Влас, Китен.

"Това е много сериозна дейност. Съвместно с нашите земеделски производители мисля, че в нашата област това ще приключи в срок, за да могат те да имат правни основания за заявяване на площи за подпомагане по схемата за единно плащане на площ и през настоящата 2015 и предстоящата 2016 стопанска година", каза още Станкова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).