Започнаха засилени проверки в туристическите обекти по Черноморието

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:43 / 01.06.2021
1428
Българската агенция по безопасност на храните започва от днес засилени проверки във връзка с настъпващия летен туристически сезон. Те ще се извършват на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич, съобщава сайтът на санитарното ведомство.

Инспекторите ще проверяват магазини, подвижни сезонни обекти, фирми за кетъринг, ресторанти, включително и такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси, и туристически обекти, предлагащи услугата "ол инклузив“.

По традиция експертите ще следят за произход и право на съхранение на храните, за сроковете на годност и правилното етикетиране.

Във връзка с антиковид изискванията, проверяващите ще следят с повишено внимание дали са осигурени подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар в магазините, ресторантите, ще инспектират съоръженията за измиване и подсушаване на ръцете, подходящото работно облекло и личните предпазни средства на персонала.

Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за обществено хранене лица притежават редовно заверени лични здравни книжки.

При необходимост инспекторите от Агенцията по храните ще правят съвместни проверки с МВР, данъчните, здравните инспекции и Комисията за защита на потребителите.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).