Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Започва благоустройство на терена за MTV фестивала в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 18:21 / 21.07.2008Коментари (0)1120
© Община Бургас
Михаил Куцев и Крис Гилис обсъждат най-подходящите подходи към плажа, откъдето публиката да влиза във фестивалното градче
До 7 август Община Бургас ще благоустрои терена за провеждането на музикалния фестивал „Spirit of Burgas", който се намира на Централен плаж, под хотел „Приморец". След 5 август екипът на MTV започва изграждането на сцени, барове, монтиране на озвучителна и осветителна техника там. Предвижда се освен главната сцена на бургаския плаж да има рок, денс, латино и чилаут сектори, сцена за българска музика.

На оперативна среща в Общината беше обсъдена последователността от действия за подготовката на фестивалното градче, което ще приеме няколко десетки хиляди музикални маниаци на 15, 16 и 17 август. В нея взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Костадин Марков и Йорданка Ананиева, Крис Гилис‭ - ‬директор‭ „‬Събития на живо‭" ‬в MTV, промоутърът Иван Вълков, директорът на дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността" в Община Бургас Весела Йорданова, директорът на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти" Михаил Куцев, регионалният управител на фирма за почистване „Титан" Светослав Тодоров, шефът на общинска фирма БКС Константин Косев, общински специалисти по озеленяване и електрификация.

Предстоящите дейности за благоустрояване на терена включват:

- Боядисване и обезопасяване на сградите в района. Повечето от тях са собственост на БКС. Най-неугледните ще бъдат запечатани и опаковани в декоративни мрежи, за да се ползва повърхността им като рекламна площ.

- Концесионерът на плажа трябва да премахне някои потенциално опасни метални елементи, както и да демонтира кошчетата и волейболните мрежи до приключване на фестивала.

- Запълване на опасни дупки по плажа, алеите и в парковите площи.

- Обезопасяване на стари електрически табла в района.
- Пресяване и заравняване на пясъка; отстраняване на стъкла и останки от строителни дейности по плажа.

- Затваряне на съществуващите тоалетни, тъй като ще бъдат поставени множество специални еко-клозети.

- Поставяне на рампи и изграждане на стълбища на няколко места, които да осигурят безопасен достъп на хора и техника до фестивалното градче.

- Почистване и обезопасяване конструкцията на бившата дискотека „Черноморец" - пред нея ще бъде разположена главната сцена.

- Почистване на ниската растителност в близките паркови площи.

- Осветяване и обезопасяване на алеите.

По време на срещата бяха обсъдени редица логистични въпроси, свързани с организацията на фестивала. Набелязани вяха варианти за достъп и паркиране на автомобили. Предстои среща с ръководството на Пътна полиция - Бургас, за да се изготви план за действие в условията на натоварен автотрафик, какъвто се очаква в дните на „Spirit of Burgas".
Телевизионни предавания от новия бургаски фестивал ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. Хедлайнер на една от фестивалните вечери ще бъде легендарната ню уейв банда „Систърс ъф Мърси", които гостуват за първи път в България.

В Бургас ще пристигнат и колоритните „Ейшън дъб фондейшън", чийто стил представлява смесица от рап, хардкор и рага. Световните медии напоследък прикачиха на „АДФ" етикета „най-добрата група на живо". Във фестивала ще участват още „Пендулум" - водеща сила на световната „дръм анд бейс" сцена, хип-хопърът „Фараон Монк", суперактуалните „Груув Армада" и „Бонобо", диджеите от „Метрополис", артистите от лейбъла HMSU, „Гравити Ко" и други известни български изпълнители.

Билети за „Spirit of Burgas" се продават on-line в сайтовете www.ticketstream.bg и www.eventim.bg.

На промоционална цена от 88 лв. за трите дни на фестивала в интернет са пуснати 1000 билета. След тяхното изчерпване ще се продават 3-дневни билети по 99 лв. и еднодневни по 39 лв. По-късно билети ще се продават на специални пунктове, както и на самия вход на фестивалното градче в Бургас. Тридневният билет, купен на място, ще струва 129 лв., еднодневният 45 лв., а късният билет за денсманиаци - 25 лв.




Още по темата: общо новини по темата: 30
29.12.2008 »
05.12.2008 »
20.10.2008 »
14.10.2008 »
07.10.2008 »
18.09.2008 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: