Започва приемът на документи за втората сесия на програмата за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:06 / 26.04.2021
809
Втората сесия за настоящата календарна година, по програмата за съфинансиране на културни проекти, съгласно "Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Бургас" стартира на 5-ти май (сряда).

В срок от 45 календарни дни, до 18 юни  2021 година включително, културни организации и артисти на свободна практика от Община Бургас ще могат да кандидатстват със своите нови предложения. Финансови средства ще се предоставят след разглеждане на проектите от Експертната комисия, по реда и при условията на Правилника.

Информираме Ви, че проектната документация за Сесия 2 отново ще се подава при сътрудника на Председателя на Общински съвет – Бургас, в административната сграда на Община Бургас, ул. "Александровска“ 26, ет. 1

Електронната система, предвидена по чл. 11 на Правилника, ще стартира на по-късен етап през следващата календарна година, след като Общински съвет – Бургас се произнесе по подготвяните  в нормативната база промени. Те ще бъдат подложени и на обществено обсъждане.

От Община Бургас напомнят на всички кандидати, че заявлението по Правилника, с кратката анотация на проекта, не се поставя в плика с основната проектна документация, а се подава отделно при завеждането ѝ в деловодната система.

Първата сесия през 2021 г. премина с огромен интерес – 36 проекта постъпиха  в Община Бургас. Експертната комисия беше изключително затруднена в избора си поради високото качество на предложения културен продукт. Бяха избрани 20 предложения, чиято реализация предстои от май до края на август.

В очакване сме на новите проекти, които да направят бургаския събитиен афиш по-желан и изпълнен с културни предизвикателства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).