Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Започват реконструкцията на "Тройката" до 4 месеца
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 29.05.2013Коментари (9)5355
©
След четири месеца ще започнат реалните дейности по обновяването на площад "Тройката" в Бургас, това каза Атанаска Николова, зам.-кмет в община Бургас.

"Още с подаването на проектната документация общинска администрация започна да готви тръжната документация, защото това е наистина много комплексен обект, включващ и подземна улица и облагородяване на площадно пространство. Готови сме с тръжната процедура. Тя мина предварителен контрол в Агенцията по обществени поръчки, а в момента очакваме становището и на управляващия орган. Предполагам, че в рамките на 14-дневния срок те ще разгледат нашата документация и ще дадат становище и ние ще можем да обявим официално тръжната процедура. Нашите очаквания са, че до четири месеца ще могат за започнат реалните строителни дейности", посочи заместник-кметът.

Николова допълни, че изграждането на подземната улица е сложен обект, който трябва да се реализира паралелно с обновяването на площада. Подземната улицата ще е дълга 245 метра. Тя ще свързва улиците "Княз Борис" и "Гурко".

"Обектът е сложен, но необходим, защото на този етап единствената връзка, която осъществява връзката изток-запад на централна градска част и площадното пространство е ул. "Васил Левски", която пресича пешеходната зона.Това е в противоречие на модерните европейски тенденции за извеждане на движението извън централна градска част, а също така и създава проблем с безопасността на пешеходците, а в бъдеще и на велосипедистите. За това тръгваме към реализация на този проект, който отдавна съществуваше в идейна фаза. Тази подземна улица ще осигури свободно и безпрепятствено преминаване на пешеходците през центъра и площада и ще помогне за опазване чистотата на въздуха и безопасността на движение", каза Атанаска Николова.

Срокът за обновяване на "Тройката" и за изграждането на подземната улица е две години. Въпреки споровете около паметника на съветската армия "Альоша&

АНКЕТА:
Одобрявате ли проекта за обновяване на площад "Тройката"?

Да
Не

quot; той ще бъде запазен и ще се впише в обновеното площадно пространство.

"Всички проекти, които община Бургас готви и кандидатстват за европейско финансиране задължително минават през широко обществено обсъждане, за да може да се чуят както становищата на професионалистите, така и на гражданите. Много бяха дискусиите, но мисля че сме избрали решение, което да задоволява, както естетическите изисквания на нашите съграждани, така и функционални. С много атракции ще бъде новият площад. Ще има водно огледало и ще има изключително красив фонтан. Ще има много зеленина, ще бъде запазена максимално съществуващата растителност и ще се обогати", каза Николова.

В проекта е предложена възможност през зимните месеци на "Тройката" да има и ледена пързалка.

Burgas24.bg ви предоставя отново възможността да разгледате подробно проекта за реконструкция на площад "Тройката".

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 25
15.08.2017 »
23.12.2014 »
10.12.2014 »
13.11.2014 »
17.10.2014 »
16.10.2014 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Иван Кунчев
премахни филтъра

0
 
 
Май никой не разбра, че целият център е разположен под подпочвени води. Който не вярва да пита бабите и дядовците си. Какво ще стане при дренаж с околните сгради ???И да, този жабарник трябва да изчезне в най-скоро време, че не ми се мисли каква епидемия може да пламне.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: