Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Запорираха заплатата на Валери Симеонов
Автор: Екип Burgas24.bg 09:51 / 15.06.2010Коментари (1)1613
© BulPhoto
Заплатата на общинския съветник от Бургас Валери Симеонов е запорирана от частния съдия-изпълнител Димитър Бакалов. Запорът е направен по искане на журналиста Красимир Кръстьовски, съобщи лично той.

Още преди две години Бургаският окръжен съд е постановил собственикът на СКАТ да плати 2400 лв. на Кръстьовски по дела, които лично Симеонов е започнал срещу медията и собственика й. Решението на магистратите не подлежи на обжалване.

"Преди два месеца Симеонов подписа заповедта за доброволно изпълнение. Уж е милионер, пък не е направил нито лев вноска. Затова се обърнах към съдия-изпълнителя да събере вземането ми", обясни Кръстьовски.

През 2008 г. Валери Симеонов завежда дело срещу вестник "Солено" и собственика му за публикация, че е купил мотела в Малко Търново на много ниска цена - 240 хил. лв., колкото тогава е била цената на 3-4 панелки. Мотелът има 60 стаи, 5 апартамента, ресторант за 150 души и огромно парче земя. Експертиза доказва, че твърденията на медията са верни и съдът решава, че Симеонов трябва да плати на Кръстьовски компенсация за това, че го е влачил по съдилища. Отделно от това магистратите са постановили, че собственикът на СКАТ трябва да плати и разноските по делото. Симеонов ще се бръкне и за хонорара на съдия-изпълнителя, тъй като не се е издължил доброволно.

Кръстъовски е наложил и запор и на двата мерцедеса на Симеонов. "Предстои публична продан, който иска да си купи кола на собственика на СКАТ, да заповяда", пошегува се издателят на "Солено".

Срещу Валери Симеонов, телевизия СКАТ и вестник "Десант", на който той е собственик, се водят още 22 дела и проверки. Националната агенция по приходите (НАП) е започнала две ревизии срещу Винкела и кабеларката му. Причината е, че докато е бил председател на Общинския съвет в Бургас, той е купил двойно по-голямо парче земя под сградата на СКАТ, отколкото законът му позволява. Съмненията са, че има конфликт на интереси заради високия му пост в местния парламент. Данъчните проверяват също така дали парцелът е придобит по пазарна цена. Преди да стане председател на Общинския съвет в морския град, Симеонов е получил отказ да му бъде продадена земята под телевизията. НАП е направила и две ревизии на декларираните от Винкела доходи и имущество, съставен му е облагателен акт за неплатени налози.

Само исковете за клевета срещу Винкела, СКАТ и "Десант" са седем. Държавният строителен контрол в Смолян и в Бургас е спрял изграждането на два незаконни строежа. Строителният контрол в Бургас пък е спрял изграждането на кабелни мрежи на СКАТ в Бургас, Сарафово, Ветрен, Банево, Айтос, които също са незаконни.

Източник: factor-bs.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само исковете за клевета срещу Винкела, СКАТ и "Десант" са седем. Държавният строителен контрол в Смолян и в Бургас е спрял изграждането на два незаконни строежа. Строителният контрол в Бургас пък е спрял изграждането на кабелни мрежи на СКАТ в Бургас, Сарафово, Ветрен, Банево, Айтос, които също са незаконни. Ами съд, прокуратура, следователи, полиция.....то хубаво ама сте го осъдили само за 2400 лева и то по частно дело и то подбудено от Симеонов, ами хайде поработете малко повече за да защитите и интереса на държавата.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Академичната общност излиза на протест
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: