Зарадваха пенсионерите в Бургас с отлична новина, свързана с градския транспорт!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:12 / 22.11.2018
7001
Добра новина дойде от обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев. От 6 декември лимитът в картите на "Бургасбус" за  пенсионерите ще бъде увеличен от 50 на 80 пътувания месечно, което е с 60% повече.

Burgas24.bg публикува писмото на Стамболиев, в което съобщава за промените, касаещи бургаските хора от третата възраст:

"През ноември миналата година  получих сигнал за проблем с т.нар. "ограничен брой“ пътувания за пенсионерите, които са си закупили електронни карти. Тогава нашите възрастни съграждани ми споделиха, че лимитът от 50 пътувания месечно не им е достатъчен.

От примерите, които те ми дадоха, стана ясно, че дори и да планират пътуванията си по две на ден, те не им позволяват да водят нормален социален живот, защото ако искат да посетят своите близки, внуци, да ходят редовно при своя личен лекар, в болница, в аптека, където да си закупят лекарства, до пенсионерския клуб, до театър, до местата, където могат да си плащат сметките, лимитът ще бъде надхвърлен.

Бих искал да подчертая достойното поведение на бургаските пенсионери, които не търсиха намаление цената на картата им за пътуване в градския транспорт, а само увеличение на броя пътувания за даден месец.

Молбата ми до председателя на Общинския съвет Бургас, до председателя на Постоянната комисия по транспорт и морско дело и до управителя на "Бургасбус“ ЕООД, която изпратих в началото на тази година, за въвеждане на някаква промяна на лимита за съжаление остана без последствия.

Наскоро представители на десетки пенсионерски клубове отново ме потърсиха за съдействие по същия проблем и този път аз запознах с желанието им кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Той и екипът му реагираха максимално бързо  и след подробно обсъждане със зам.-кмета по финансите и с ръководството на общинския превозвач "Бургасбус“ беше постигнато съгласие и взето решение от 6 декември лимитът в картите на пенсионерите да бъде увеличен от 50 на 80 пътувания месечно или с 60% повече.

Смятам, че това е един от най-хубавите подаръци за Никулден, които бургаските пенсионери ще получат.

Постигнатият успех е доказателство, че ако гражданите, общественият защитник и кметът на една община обединят усилията си, тогава проблемите могат да намерят решение в полза на хората", пише  Стамболиев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).