Защо няма триптих с Христос на входа на Бургас? Вижте какво отговорили на НФСБ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:07 / 26.07.2016
1989
"Вдигат раменете всичките и никой не знае нищо". Така започва емоционалният отговор на общинският съветник Ангел Божидаров на въпрос на Burgas24.bg какви причини са посочили от Общинска администрация за забавяне на приетото решение за изграждането на триптих с Исус Христос на входа на Бургас.

Решението за изграждане на монумента бе взето от местния парламент през 2011 година. С него е възложено на Общинска администрация да предприеме всички необходими действия, в това число да отреди терен, да подготви необходимата конкурсна документация за възлагане на проектиране и изграждане на християнски монумент - триптих, представляващ обемно тяло във формата на призма с височина не по-малко от 12 метра. Той трябва да е разположен на първото колело на влизане в града по пътя София - Бургас, като на страната, която е разположена с лице към пътя София - Бургас да бъде изобразен Исус Христос, а на другите две страни, съответно, закрилникът на Бургас - св. Николай Чудотворец и закрилника на България - св. Иван Рилски. До този момент това решение не е изпълнено.

Целия коментар на Божидаров може да видите във видеото на Burgas24.bg.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).