Засилват мерките за безопасно движение на децата по улиците на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:41 / 03.09.2014
596
"В училищата имаме предвидени занимания по безопасност на движението. Обикновено това се случва в часовете на класния ръководител. Правят се родителски срещи на тази тема и се изработва безопасен пътен маршрут от дома до училището", каза Нина Цанкова от регионалния образователен инспекторат в Бургас.

Стоян Германов от звено "Жандармерия" алармира, че пешеходната пътека на входа на Приморски парк срещу "Чадъра", където има и детска градина, е доста опасна, тъй като там светлинният сигнал за пешеходци свети "зелено" едва 8 секунди, а на шестата секунди пешеходецът е още по средата на пътеката, предаде репортер на Burgas24.bg.

Андрей Рунчев от предприятие "Транспорт" към Община Бургас уточни, че по отношение пътната безопасност на децата, общинска администрация работи в сътрудничество както с полицията и с образователния инспекторат, така и с ръководствата на учебните заведения и неправителствените организации и следи предвидените мерки да се изпълняват стриктно. През цялата година се реагира на всеки сигнал, подаден от директор на учебно или детско заведение, за изграждане на пешеходни пътеки.

"Имаме нареждане към пътноподдържащите фирми - да се премаркират пешеходните пътеки и да се освежи пътната маркировка, където е необходимо," каза той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).