Засипаха с хвалби бургаската библиотека

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:18 / 11.11.2021
876
Заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова даде висока оценка на проекта за Центъра за съвременно изкуство и библиотека в Бургас. "Благодарение на вашата градска и областна управа и тези които радеят за България сме стигнали до тук и в момента имаме един модерен обект в лицето на тази интерактивна библиотека", каза Стоименова пред областния  управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кмета на града Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

 "Идеята за нещо ново, която въвлича местната управа да създаде един дом, който да привлече познанието - новото и модерното, изкуството и интерактивното на едно място и да го представи по такъв начин на обществото, въвличайки го в социална и икономическа среда, е едно от най-важните неща за мен като ръководител на този орган и като експерт", похвали проекта Стоименова.

Кметът Николов припомни историята на сградата и битката тя да се превърне в новото културно средище на Бургас. "Бургазлии дълги години помнят това място като една полуразрушена сграда, която предизвикваше много недоволства, жалби, както и няколко инцидента с пожари. Община Бургас като нов собственик обедини всички усилия, за да може един недостатък на Бургас – липсата на регионална библиотека, пръсната на 5 точки в града, да   събере на едно място целия книжен фонд. В краткото съществуване на библиотеката в нея се случват ежедневно много събития, не само свързани с културата и духовността но и с обществения живот на Бургас", изтъкна Николов.

Областният управител проф. Нейкова също подчерта, че бургаската библиотека е пример за това, че доброто взаимодействие между институциите води до добри резултати. Така една рушаща се сграда е превърната в храм на духовността. "За мен беше удоволствие преди месец да посетим библиотеката около 23 часа и да намерим тук млади хора, които черпиха от мъдростта", добави тя.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).