Затрогващо: Голямо "Браво" на бургаските хора с увреждания!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:18 / 03.12.2016
2098
"Желаем ви много любов!". Това послание отправиха участниците в концерта в Младежки културен център по повод 3 декември - Международния ден на хората с увреждания. Той се организира за десета поредна година и в него в ролята на актьори влязоха представители на Дружеството за диабетици и инвалиди "Зора-2000", Дневен център за възрастни хора с увреждания, Районната организация на глухите, Защитено жилище за лица с психически разстройства, Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания, Сдружение "Социален център Бургас", Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Защитено жилище за лица с психични разстройства, Сдружение "Лъч надежда", Защитено жилище за хора с умствена изостаналост и др.

Участниците представиха коледни песни, театрални етюди, стихове и танци под аплодисментите на публиката.

"Желая ви да бъдете все така позитивни и да развивате таланта си. Поздравявам ви с празника и ви желая да съхраните вдъхновението си и обичта си към околните. Нека предстоящите празници бъдат щастливи за вас", поздрави участниците кметът на Община Бургас Димитър Николов

Той благодари на социалните работници за грижата им и допълни, че хората с увреждания се нуждаят от нашето уважение. Участниците в концерта бяха поздравени и от заместник-кмета д-р Лорис Мануелян, както и от Мая Казанджиева - директор "Здравеопазване и социални дейности" в Община Бургас.

1992 г. е годината в която Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Важен е самият човек с неговата индивидуалност и лично достойнство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).