Затвор за Иван и Петко, обвинени в отвличане в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:02 / 10.11.2020
1171
Окръжен съд – Бургас присъди на Иван С. наказание от 3 години "Лишаване от свобода" и 2 години "Лишаване от свобода" за Петко К. и двамата при първоначален "общ" режим на изтърпяване на наказанието. Те са подсъдими за отвличане, с цел противозаконно лишаване от свобода.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Иван  за виновен в това, че на 17.12.2019 г., в Бургас, пред блок в ж.к. "Лазур", в качеството си на извършител, в съучастие с Петко - също действал като извършител, отвлякъл Д. А., с лек автомобил марка "БМВ", собственост на Петко.  За това деяние съдът наложи на подсъдимия наказание "Лишаване от свобода" за срок от 3 години, което да бъде изтърпяно при първоначален "общ" режим. Бургаският окръжен съд призна Иван  за виновен и в това, че е причинил лека телесна повреда на Д. А., с цел да бъде прикрито друго престъпление - престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. За това деяние на Иван  бе наложена "Глоба" в размер на 500 лв.

Бургаският окръжен съд призна подсъдимия Иван С. за невинен и го оправда за повдигнатото му обвинение, че при условията на съвкупност с горепосочените престъпления, на 17.12.2019 г., унищожил чужд документ - лична карта на Д. А., с цел да й причини вреда.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Петко К. за виновен в това, че на 17.12.2019 г., в Бургас, пред блок в ж.к. "Лазур", в качеството си на извършител, в съучастие с Иван С. - също действал като извършител, отвлякъл Д. А. с лек автомобил "БМВ". Съдебната инстанция наложи на Петко  наказание "Лишаване от свобода" за срок от 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален "общ" режим.

Делото бе гледано по реда на особените правила на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие. Подсъдимите признаха фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и своята вина.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).