Затвор за Красимир, причинил смърт на пътя край Ямбол

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:32 / 03.11.2020
1015
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от две години "лишаване от свобода“ спрямо Красимир Т. Той е подсъдим за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 76-годишен мъж от село Асеново, обл. Ямбол. Престъпното деяние е осъществено на 11.04.2019 година на път, който е  с посока на движение от село Калчево към град Ямбол. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.1, б."в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че до катастрофата се е стигнало след като обвиняемият, управлявайки лек автомобил, направил маневра, с която е целял да изпревари движещ се пред него товарен автомобил. В резултат от посочената маневра автомобилът, управляван от обвиняемия, навлязъл изцяло в насрещната за него лента за движение. В този момент по нея се предвижвал автомобил, управляван от пострадалия. Последвал челен сблъсък между двата автомобила. В резултат от удара двете превозни средства се отблъснали назад спрямо първоначалната си посока на движение, след което се установили в покой. Пострадалият починал в УМБАЛ "Св. Пантелеймон“ – Ямбол, където е бил откаран след произшествието.

Красимир Т. е лишен и право да управлява МПС за срок от три години.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол, която е постановена по реда на съкратеното производство, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).