Завод "Спартак" застина за час заради протест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:46 / 26.06.2015
2040
Едно от големите бургаски предприятия - завод "Спартак" спря своите производствени мощности. Един час работниците не изпълняваха служебните си задължения в знак на солидарност с останалите фирми в страната, които протестират срещу евентуалното повишение на цените на тока, предаде репортер на Burgas24.bg.

Служителите на завода излязоха на портала пред предприятието. Протестът е мирен, няма напрежение. В този час една част от служителите поиграха волейбол, а други пиха кафе.

За Burgas24.bg директорът на завода Кирил Яков заяви, че ще му се наложи да съкрати персонал, ако се приеме по-скъпия ток. Работниците преди са били 135, към момента са 85, а при евентуално решение за скъп ток ще трябва да се намалят още. Той сподели още, че няма как да се намалят заплатите, защото никой няма да иска да работи тогава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха труп на мъж в Несебър
Кметът на Бургас и представители на синдикатите в здравеопазванет...
Неспазване на дистанция доведе до катастрофа в "Долно Езерово"
Пилотен проект ще изгражда енергийна общност в Бургас
За тези хора "Бургасбус" пуска безплатна нощна линия
Бургазлии се озъбиха на Общината: Не ни зазиждайте!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).