Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Завършва изграждането на Дневния център за деца и младежи с увреждания
Автор: Екип Burgas24.bg 10:55 / 16.09.2016Коментари (3)3086
Новият Дневен център за деца и младежи с увреждания е пред завършване. Той се помещава в бившите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк. Изгражда се по проект на Община Бургас, съвместно с Департамента на Военноморските сили на САЩ.

Следващият етап от довършителните дейности предвижда завършване на вертикалната планировка на сградата, обзавеждане на помещенията и монтиране на необходимата апаратура. Работата с деца с увреждания ще стартира през пролетта, а на следващ етап Община Бургас ще търси средства за разширяване на гамата от услуги.

Дневният център за деца и младежи с увреждания няма да бъде традиционно социално заведение. Идеята е той да създава сред децата усещането за един различен свят, в който те да се чувстват приятно. Центърът ще разполага със специализирани кабинети за различен вид терапии и групови занимания, сензорна стая, салон за физикална терапия и рехабилитация. Освен процедурите, децата ще се радват на различни забавления и специално внимание. За тази цел са предвидени стаи за игра, кътове за почивка и развлечения.

Чрез този нов център ще бъде отнета част от тежестта, която пада върху семействата, полагащи грижа за деца и младежи с увреждания. Капацитетът на заведението е за 42 души, но реално то ще може да предоставя грижи на много повече нуждаещи се, тъй като ще има почасово обслужване. Ролята на центъра ще бъде младежите да получават не само социална помощ, но и да им помага за интеграцията в обществото. В екипа от специалисти, който ще работи с нуждаещите се, ще има психолози, логопеди, кинезитерапевти.

Сградата на бившите казарми е подходяща за полагане на грижи към децата в неравностойно положение и заради доброто си разположение. Тя се намира до новия плувен комплекс в Морската градина и експоцентър "Флора". Това са места, в които културният и обществен живот в Бургас пулсира динамично. Близостта до тях, както и природата на Морската градина, са също важен фактор новият център да изпълнява хуманната си мисия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най- после се ремонтира тази клоака, потънала в забвение след славните десетилетия на армията ни. Дано материалите и изпълнението на ремонта не са поредните ментета!
-1
 
 
Местоположението е грешно! Сградата се намира срещу Летния театър, до заведение Чадъра.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: