Жители на вилна зона "Росенец" блокираха пътя Бургас-Созопол заради скъпа вода

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:39 / 22.07.2023
2396
Протест край главния път Бургас-Созопол. Жителите на вилна зона "Росенец" недоволстват заради начислени високи сметки за вода, която по думите им не са изразходили. Протестът е срещу забавеното изграждане на нов водопровод в населеното място, предава БНТ.

Хората казват, че ремонт не е правен от над 40 години, когато е построено водното съоръжение от самите тях. В началото на месеца получили уведомително писмо от ВиК, че дължат шестцифрена сума за вода. Ако не бъде платена до края на месеца водоподаването ще бъде прекъснато.

От дружеството заявиха, че сумата е начислена от общия водомер на вилната зона и вече няколко пъти са правени компромиси. Въпреки това протестиращите смятат, че заради окаяното състояние на водопровода има течове, за които те разбират късно и така се начисляват високите сметки.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Извикаха специализиран екип от ВМС заради дрон, открит в района н...
Министър и кмет: Това място на Южното Черноморие по нищо не отстъ...
Добре познати и много нагли измамници се завърнаха по морето! Не ...
Награждават бургаските първенци в разделното събиране на отпадъци...
Бургас е сред общините с най-високи разходи
Затварят част от бургаска улица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).