Жив да го ожалиш! Пандурито страдал от диабет, грижел се сам за три деца и болна майка

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (4)
15:36 / 15.03.2019
10337
Като невинен и болнав човечец бе представен в съдебната зала ромският барон Мишо Щерионов - Пандурито от адвоката си Росен Кожухаров, предаде репортер на Burgas24.bg. Както съобщихме, в момента Бургаският районен съд гледа мярката за неотклонение на обвинения в изнудване ром.

Адвокат Кожухаров изтъкна, че клиентът му страда от диабет, освен това се грижи за болната си майка и трите си деца. Преди година починала жената, с която живеел на семейни начала. Предвид изложените факти, опитният юрист поиска клиентът му да бъде пуснат с по-лека мярка. Според него, не ставало дума за лихварска схема, а "заем между приятели".

Прокурор Иван Кирков от своя страна обърна внимание, че престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и ако обвиняемият не бъде задържан под стража, може да окаже натиск върху разследването. "Давам ви мъжката си дума, че няма да направя беля. Пуснете ме под  гаранция или под домашен арест", проплака мургавият криминоген. Минута по-късно, след като излезе от съдебната, зала той започна да сипе закани по медиите, дошли да отразят заседанието.

В крайна сметка Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Мишо Щерионов.

Припомняме, че той е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 05.03.2019 г. до 14.03.2019 г. , в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, принудил Хакъ Х., чрез заплашване, казвайки му, че във връзка с предоставен от него заем в размер на 25 000 лв., следва в кратък срок да му върне сума в размер на 40 000 лв. или да му предостави къщата, в която живее. Поради това, Хакъ Х., независимо, че е бил изплатил пълната сума по заема, е извършил нещо против волята, като предал на Мишо Щ. сума в общ размер от 550 лв., с което му е нанесена имотна вреда.

Районен съд – Бургас намери, че от събраните до настоящия момент доказателства по досъдебното производство се обосновава предположение, че е възможно Мишо Щерионов да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, "но към момента са налице достатъчно основания да се приеме, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако е на свобода", казва в своите мотиви съда. Видно от справката за съдимост, Мишо Щерионов е осъждан 6 пъти, което дава основание за извод на съдебната инстанция, че става въпрос за личност, склонна към извършване на различни престъпления.

При извършено претърсване и изземване в жилището, обитавано от Мишо Щерионов, е била намерено вещество, което на полеви тест е реагирало на амфетамин. Според съда, това е индиция за евентуално извършване на престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК – производство, преработка и държане на наркотични вещества. "Всички тези факти, сочат на една завишена степен на обществена опасност на личността на Мишо Щерионов и обосновават извод за реална опасност бъде ли оставен на свобода в настоящия момент, обвиняемия да извърши престъпление", казва съдът.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Виж коментарите (4)

Още по темата (4):
21.03.2019 Пандурито: Не искам да ми връщат заема, ще платя 20 хиляди гаранция!
15.03.2019 Ромският барон Пандурито с желязна защита в съда
15.03.2019 Цялата махала се изсипва в съда за мярката на ромския барон Пандурито
14.03.2019 Мощна полицейска операция в бургаското гето, има арестувани!
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).