Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Живко Табаков: Делфинариум е успешна атракция, Бургас може да се конкурира с Варна
Автор: Иван Сотиров 14:43 / 08.08.2019Коментари (0)1650
©
Бургас е морски град, трябва да се отличим с нещо уникално за нас. Съгласен съм, дори и да бъдем конкурентни на Варна, тук да се изгради Делфинариум, защото това е добра и успешна атракция. Това заяви кандидатът за кмет и общински съветник Живко Табаков по време на поредното предаване, организирано от него, свързано с темите, които вълнуват бургазлии. Тази седмица, Табаков и гостите му коментираха развитието на културата в Бургас. Кандидатът за кмет бе категоричен, че и идеята за Океанариум не трябва да бъде забравяна.

"Община Бургас и Общински съвет трябва да положат усилия да намерят друг инвеститор за изграждането на Океанариум в града. Бургазлии виждат развитието на туризма през културата и създаването на атракции. Подкрепях изцяло проекта за създаване на Океанариум в парк "Езеро“. Подобна атракция щеше да привлече към себе си голям брой туристи. Проектът, дори и след като първоначалният инвеститор се отказа, не трябва да бъде забравян. Теренът в парк "Езеро“ трябва да бъде съхранен и използван именно с цел създаване на атракции“, заяви кандидатът за кмет на Бургас.

Табаков сподели още, че не смята за нужно в Бургас да бъде изграден зоопарк, след като вече имало частен такъв в близост до града. Кандидатът за кмет коментира и темата за прекъснатото превежда на емблематичния Spirit of Burgas. Според Живко Табаков, фестивалният туризъм също трябва да бъде добре застъпен в програмата на общината.

"Spirit of Burgas бе един от много добрите примери, но за жалост Община Бургас не продължи с последователната си политика и спря финансирането му. Основният довод в Общински съвет Бургас бе: "Не можем да си го позволим“. Не мога да се съглася с това, защото дори да се отпусне по-голям бюджет, то ние трябва да сметнем и ползите от един такъв голям фестивал. Част от бургазлии виждаха в Spirit of Burgas само една тридневна атракция, но трябва да се има предвид, че подобни мащабни мероприятия се голяма реклама за града извън граница. Така имаше и пряка ангажираност, повече заети места в легловата база. Не може да изключим и преките и косвени данъци, много голяма част от средствата, които инвестирахме, се връщаха отново при нас“, каза още общинският съветник.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: