Живко Табаков няма да се бори за място в парламента, поставя Бургас като приоритет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:06 / 09.02.2017
1409
Реформаторският блок в Бургас ще им пълна листа за народни представители на предстоящите парламентарни избори. Очаква се седем от участниците в предстоящия вот от РБ да бъдат от Движение България на гражданите. Това обяви днес общинският председател на ДБГ и председател на Комисията по туризъм в ОбС-Бургас Живко Табаков, предаде репортер на Burgas24.bg.

Табаков заяви, че няма да се бори за място в Парламента. Като приоритет пред себе си той поставя Бургас и местната власт. Кандидатите на ДБГ ще бъдат предимно нови лица, като най-вероятно три от тях ще са от Бургас, а 4 от областта, като няма да се залага на преференциалния вот. Стоян Грозев, който е областен координатор на партията, ще бъде една от номинациите. Табаков уточни, че за ДБГ е важно да има представители в лисата от целия регион.

По време на срещата с медиите Табаков отчете свършеното от Министерството на туризма през последните две години. 2016-а е била рекордна за българския туризъм. Данните сочат, че в края на декември повече от 8 млн. туристи са посетили страната. Табаков посочи, че е променен начинът по който България се рекламира - през лятото да се акцентира на зимния туризъм, а през зимата на летния по едни от най-популярните световни телевизии. Отчетено е повишение с 40 % руските туристи у нас, на фона на спада от 6 %, който има при пътуванията на гражданите на Русия. Табаков изтъкна че Министерството на туризма се е справило добре с разработването на редица важни нормативни и стратегически документи. Били са приети мерки за справяне със сивата икономика, наложил се е ред и ефективен контрол в сектора. Създадена бе и концепция за туристическо райониране на България, която се прилага и на местно ниво чрез Организацията за управление на туристически район "Южно Черноморие". Процедурата по нейното създаване е към своя финал, а Община Бургас има заложени средства в Бюджета за участието си в нея.

България вече има онлайн регистър за туристическите атракции, било е обърнато сериозно внимание на малкия и средния бизнес. Проведени са над 100 работни срещи с бранша само за изминалата година, добави Табаков.

Страната ни е станала един от най-активните членове на Световната организация по туризъм, а в края на 2016 г. е домакинствала на първия Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм.

Председателят на Комисията по туризъм в ОбС-Бургас добави, че вчера Консултативният съвет по туризъм към кмета на община Бургас е приел Годишната програма за общинска туристическа реклама.

"Това е един краткосрочен документ, който описва перспективите за развитие на туризма на територията на общината. В създаването на Програмата участваха всички пряко и косвено ангажирани с туристическия продукт. Сдруженията бяха доста по-активни от бизнеса, затова срещите ни с тях ще продължат, за да имаме актуална информация за заетостта на легловата база. Тази година община Бургас ще участва на две много престижни световни туристически изложения - едното е в Берлин, а другото в Москва. Ще направим всичко възможно да присъстваме и на изложението в Тел Авив. Израелският турист се интересува от Бургас през последните години и ние трябва да го насърчим", каза пред медиите Табаков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).