Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Живко Табаков обяви кандидатурата си за кмет на Бургас! Иска да чуе гражданите в каква посока трябва да се развива градът
Автор: Иван Сотиров 12:55 / 19.06.2019Коментари (0)2704
© Burgas24.bg
Един от най-активните общински съветници в сегашния местен парламент Живко Табаков заяви намеренията си да се кандидатира за кмет на Бургас на предстоящите избори през есента. Това обяви той днес в компанията на Стоян Грозев, д-р Светослав Тодоров и Светла Белчева.

Табаков подчерта, че по време на кампанията си ще наблегне на диалога с гражданите, какъвто води дейно и през изминалите четири години. В следващите 10 седмици той ще повдигне 10 важни теми, който горещо интересуват всеки един бургазлия, свързани с това в каква посока трябва да се развие града ни. Мненията и предложенията ще могат да бъдат изразявани на официалната му страница във фейсбук, където да стане възможно и участието на много хора извън пределите на Бургас, във всичките му открити приемни, както и в централния офис на ДБГ на ул. "Фердинандова" 2 Б.

"В моите кампании, за които съм се борил в Общинския съвет, съм се допитвал до гражданите. Никога няма да забрава това, което хората ми дадоха като емоция - в тях срещах гняв, гордост, че са бургазлии. Те добре осъзнават, че в годините Бургас се е развил и има повече бъдеще отколкото минало, но това не е достатъчно, за да живеят по-добре в нашия град", заяви Табаков. Той е категоричен, че Бургас трябва да отвори нова страница и да продължи в посока привличане на инвеститори, създаване на работни места и увеличаване на жизнения стандарт.

През септември ще стане ясно как точно ще се яви на местните избори – като местна коалиция, гражданска коалиция или като политическа партия.  

Табаков се обърна и с писмо към бургазлии, което Burgas24.bg публикува без редакторска намеса:

Скъпи съграждани,

Преди няколко години реших да участвам в обществения живот на Бургас, воден от убеждението, че материалното благосъстояние на хората, живеещи в родния ми град, трябва да бъде подобрено, а скъсаната връзка между институции и граждани – възстановена. Вярвах и продължавам да вярвам, че Бургас може да бъде силен град на свободни хора, който предоставя на гражданите доходи, здравеопазване, образование, социална равнопоставеност, сигурност, чиста околна среда и възможности за развитие на икономика и туризъм.

Към днешна дата съзнавам, че Бургас е изправен пред сериозно изпитание, породено от липсата на работеща икономика, ниско трудово възнаграждение и недостатъчни възможности за реализация. Високите данъци, повишаването на цените на услугите, отсъствието на здрава бизнес среда и инвеститорски интерес, напускането на младите хора, засилиха усещането за неудовлетвореност и гняв към управляващите.

Гневен съм и аз, и споделям Вашите тревоги, защото Бургас не е само град на приятелските кръгове на кмета и ГЕРБ, не е само на елита, но и на всички бургазлии, които искат да се развиват и успяват без лични връзки или богатство, а от работа и компетенции.

Бургазлии са силни хора и хиляди пъти са показвали, че заедно могат да градят по-добър и справедлив живот, но и да свалят доверието си от онези, които не го заслужават.

Бургас не заслужава това управление, в което на гражданите са раздадени второстепенни роли. Бургазлии трябва да държат контрола върху местната власт и да участват в разпределянето на публичните ресурси. Да знаят кой и как харчи техните пари. Убеден съм, че съдбата на града ни зависи от нас като едно цяло, но и от решенията на всеки един поотделно.

Днес официално обявявам пред Вас готовността си да се кандидатирам за кмет на Бургас и с това давам начало на широк граждански дебат, чрез който заедно ще изградим общата ни визия за развитие на града. Тя ще бъде и договор за доверието ни един към друг.

Листата ни за предстоящите местни избори ще даде възможност на демократично мислещи хора с изявена гражданска позиция, на експерти в различни области и представители на неправителствени организации, които искат по-добро управление за Бургас.

В продължение на 10 седмици аз ще повдигна пред Вас 10 теми, които са важни за всеки жител града ни. Вашите мнения и предложения ще може да изразите на официалната ми страница във фейсбук, където да стане възможно и участието на много наши съграждани извън пределите на Бургас, във всичките ми открити приемни, както и в централния ми офис на ул. "Фердинандова" 2 Б. 

Не съм забравил своите ангажименти като избран от Вас общински съветник и се борих всеки ден за постигането на добри резултати. В продължение на четири години ние имахме шанса да се запознаем, да дискутираме, вървяхме рамо до рамо във важни битки. Много пъти търсих Вашата подкрепа, искам я и сега, за да продължа да работя за Бургас. Това не е краят на общия ни път, а нова възможност за просперитета на Бургас.

Вероятно този дебат няма да отговори на всичките Ви въпроси, няма да бъдем на едно мнение винаги, но ще извадим на преден план съществените и значимите неща за нас като общество, като българи, като бургазлии. Бургас трябва да има посока и ние заедно можем да я зададем!

Цялата пресконференция вижте в нашето видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: