"Зимни джаз вечери" продължават със "Zaberski vs Yossifov"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:45 / 12.02.2021
778
Въпреки хладното време навън и наложените противоепидемични мерки, доброто настроение няма да подмине Бургас благодарение на "Зимните джаз вечери".

Цикълът с концерти продължава с участието на обичани музиканти, които представят новия си проект "Zaberski vs Yossifov".

"Ангел Заберски квартет" е съставен от изявените български джаз изпълнители Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката.

Формацията е имала до момента редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на "Ангел Заберски квартет" е на фестивала "Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато вдигнаха на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller.

Както и по-късно концертът от цикъла "Музиката на Америка“ с участието на "Ангел Заберски квартет“ с  Оркестъра на Класик ФМ радио, концертите “Арт скици“ в Sofia live club и Зала 1 на Българско национално радио.

Въпреки мъгливата културна среда през тези месеци музикантите от Ангел Заберски квартет успяха да завършат своя нов албум с авторска музика и по време на карантината  го представиха благодарение на онлайн излъчването от Дженг Студио. По-късно в началото на септември албумът беше представен на живо на фестивала “A to Jazz", на лятната сцена на НДК.

Музиката в новия албум е композирана от Михаил Йосифов и Ангел Заберски, като пиесите на Ачо са в стил бибоп и мейнстриим, а две от тях са по-оркестрови, по-симфонични, инспирирани от проекта му "Симфони джаз". Пиесите на Мишо са в присъщите за него оптимистични джазови композиции с голяма доза импровизации и разбира се типичния за него жизнеутвърждаващ закачлив елемент. Разбира се и двамата композитори са оставили и достатъчно време за майсторството на Стоян Янкулов и Борис Таслев.

"Зимни джаз вечери" се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Концертът ще се състои на 25 февруари  (четвъртък) от 19ч. в зала “Тончо Русев" на Културен дом НХК.

Билети се продават на каса “Часовника". За резервация тел. 0894/898098 и 0889/80-11-20.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).