Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Златина Дукова: Общинският съвет е една добра школа
Автор: Екип Burgas24.bg 09:47 / 04.09.2009Коментари (0)2558
© Burgas24.bg
Адвокат Златина Дукова е зам.областен управител на Бургас, доскоро зам.-председател на ОбС - Бургас. Завършва висшето си образование, специалност "Право" в СУ "Климент Охридски" - София.

- Г-жо Дукова, удобен ли е столът на зам.-председател, на който седите от няколко дни?
- Може би ще отговоря на този въпрос поне след месец. Засега се чувствам комфортно. Имам предвид, че бях посрещната много добре от работещите в областна администрация. Усещам една атмосфера на приятелски и делови отношения, на позитивно настроени хора, които работят тук, и това ми доставя комфорта.

- Важни ли са приятелските отношения в службата?
- Те не са приятелски в чист вид. Говорим за делови отношения. Някои от тях са ми познати, по простата причина, че като адвокат съм имала много проблеми за решаване тук, в областна управа.

- Добра школа ли е ОбС - Бургас?
- Общинският съвет е една добра школа. Защото дава възможност да научиш как точно функционира местната власт, тази, която е най- близко до гражданите. Тази власт е задължена да решава чисто местните проблеми на конкретните граждани. Там няма велики, имагинерни проблеми. Има конкретни граждани с техните конкретни проблеми, които трябва да бъдат решени.

- Ще Ви липсва ли Общинският съвет?
- Сигурно ще ми липсва, защото това бе една много интересена и вълнуваща част от моя живот. За първи път бях общински съветник и зам.-председател на общинския съвет. За мен всичко това беше ново и много интересно и професионално. Аз обаче гледам на живота и на кариерата като на етапи. Един започва, друг свършва. Няма да правя трагедии от тази липса.

- Кои са най-наложимите проблеми за решаване в момента?
- За няколкото дни, откакто съм на този пост, все още ми е рано да кажа кои са най-наложимите проблеми за решаване. Предполагам, че основните въпроси, които ще възникнат като проблеми, са оскъдни бюджети, нерешени преписки по различни обективни или субективни фактори. Но няма да е нещо, което много да ме изненада. Мисля, че администрацията е един добре смазан механизъм, който работи професионално и независимо. Важно е всяко ново ръководство да си направи ревизия на къщичката в двора, в който е попаднал. Да види какво заварва и откъде трябва да тръгне. Сега с колегите сме в този период. Гледаме дали има луфтове за покриване. Неизползвани възможности и неизползван капацитет и да се опитаме да оптимизираме още повече работата на администрацията. Нашата роля е в това да не изпускаме координацията, да сме в час и да решаваме проблемите,пред които се изправяме.

- Проблемите на Бургас предават ли се и у дома?
- В началото много споделях какво се случва, но в един момент си дадох сметка, че малко затормозявам домашните и започнах по-умерено да споделям проблемите. Доста често отсъствам от вкъщи, но съм щастлива, че усещам разбиране от страна на съпруга ми и дечицата ми. Нямам проблеми от обществените ми изяви.

- Как прекарвате свободното си време?
- Лятото се опитвам както всички бургазлии да ходя на плаж. Мисля, че съм се справила с наваксването на тен това лято. Отделно се опитвам да наваксвам срещите с приятели, не с колеги, клиенти, делови партньори. Излизам от ролята на делови човек и се превъплъщавам в тази на приятелка, съпруга, сестра, да се чувствам по-женски. Зимата предпочитам да си стоя с книжката вкъщи.

- Какви книги предпочитате да четете?
- Напоследък чета книги, свързани с баланса на душевното равновесие. С философския поглед на живота, балансирането и здравословно хранене, теми, които ме карат да обърна повече внимание на самата себе си. Защото ние така сме устроени - четем, информираме се и гледаме всичко, което е около нас, но много рядко се обръщаме към самите себе си, а тези книжки ми помагат да отделя време за себе си.

- Как поддържате фигурата си?
- Много неща съм започвала, но не съм ги завършвала докрай. Ходила съм и на танци, и на каланетика, и на аеробика, опитвала съм да тренирам с уредите вкъщи. Употребявам ги за известно време, но после тръпката ми отминава. Последната ми тръпка е зимата, пак от тези книжки да походя на йога, почетох доста неща от света на йога. Не спазвам специални диети. Робувам на поговорката - "Цял живот гладен, цял живот дебели".

- Кулинарствате ли у дома?
- Готвенето изобщо не ми е стихия. Най са ми лесни салатите, но пък те решават проблема с глада само до аператива. Прочетох, че човек трябва да си приготвя храната сам и то с желание и позитивно чувство, за да я зареди с позитивна енергия, може би точно там намирам оправдание, че след като не ми харесва да готвя, няма да го правя. За да не я зареждам с негативна енергия.

- Пожелайте нещо на нашите читатели.
- Да се стремят и да се радват на това, което имат, и да не съжаляват за това, което нямат.

Източник: в. "Бургас днес и утре"




Още по темата: общо новини по темата: 8
03.09.2009 »
28.08.2009 »
27.08.2009 »
14.08.2009 »
13.08.2009 »
13.08.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: