Злато, бомби и мамути лежат на дъното на Бургаския залив?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:29 / 15.10.2015
1994
Злато, бомби и мамути - това лежи на дъното на Бургаския залив. Неоткритите съкровища привличат опитни гмуркачи, които се надяват да изкопаят нещо ценно. Повечето обаче и до днес говорят с недомлъвки какво са видели или извадили от дъното. А по-възрастните твърдят, че трюмовете са изпразнени още по времето на дядовците им.

А край Бургас има десетки потънали кораби, които пазят своите тайни. Най-странен е случаят с френския "Жак Фресине", който се блъска в скала край Маслен нос и потъва на 15 февруари 1929 г. Цялото местно население се втурва да помага на френските моряци и ги приютява. Чужденците изкарват почти година по къщите на хората, а за благодарност им подаряват два топа френска дантела.

Въпросите какво е превозвал корабът и дали франсетата не са минали много тънко с дантелата и до днес тормозят местните. "Жак Фресине" е пътувал, пълен със стока, между Марсилия, Истанбул и Варна. Каквото и да е имало, отдавна е опоскано. Все пак няколко рибари от близките села се замогнали неочаквано няколко години след потъването на гемията. Те били от домакините на французите. Явно съдържанието на капитанския сейф е стигнало и за наши, и за чужди.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).