Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Значителен ръст бележи летище Бургас, концесионерът изключително доволен
Автор: Екип Burgas24.bg 08:44 / 27.10.2016Коментари (0)1039
©
През първите девет месеца на 2016 година общият брой на пътниците на черноморските летища на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД - летище Варна (VAR) и летище Бургас (BOJ), бележи значителен ръст от 22.5%, в сравнение със същия период на миналата година, достигайки 4.4 милиона пътници. Двете летища отбелязват също и динамичен ръст през пиковите летни месеци от юни до август 2016 г., когато Фрапорт Туин Стар посрещна повече от 3,3 милиона пътници - с 21% повече спрямо същия период на миналата година.

Г-н Улрих Хеппе, Главен изпълнителен директор на дружеството концесионер на летище Варна и летище Бургас - "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД коментира значението на двете летища за разрастващата се туристическа индустрия в България: 

"Ние направихме истински пробив през това лято и възнамеряваме да продължим да работим в тази насока за постигане на звездни резултати на летищата на Фрапорт Туин Стар и в бъдеще. Работим усилено в сътрудничество с нашите партньори за популяризирането на летищата във Варна и Бургас като врати към водещия туристически регион в България."

Българското Черноморие привлича все по-голямо международно внимание и печели признанието както на туристическата индустрия, така и на самите туристи. Основните туристически пазари, допринесли за ръста през 2016 г. са Русия, Германия, Полша и Великобритания. Освен това, през 2016 г. летищата, управлявани от Фрапорт Туин Стар отбелязват 7% ръст по отношение на броя на авиокомпаниите и 16 % ръст на дестинациите.

Динамичният летен сезон може да свърже и с увеличения брой на маркетинговите инициативи на компанията. По думите на г-н Хеппе, "Фрапорт Туин Стар стартира авиационна маркетингова стратегия "Twin Star to five", целяща да засили сътрудничеството между петте основни участника в пътническата верига - авиокомпании, туроператори, хотелиерите по Черноморието, международни туристически изложения, както и регионалните общини, особено в градовете Варна и Бургас. Ние не само рекламираме Бургас и Варна като дестинации, но и удивителното черноморско крайбрежие и България като цяло. Един от съвместните ни проекти с хотели и общини е специалният фонд за развитие на маршрути, целящ откриването на нови въздушни връзки до Бургас и Варна."

Улрих Хеппе говори разпалено за потенциала на българското Черноморско крайбрежие: "Може да откриете и да се насладите на толкова много неща в България: от морската атмосфера и кухня, през българските вина, уелнес и голф курорти, до обекти от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и други исторически богатства, международни събития и фестивали - и разбира се, зашеметяващата красота на Черноморското крайбрежие."

След приключването на пиковия летен сезон, Фрапорт Туин Стар ще се концентрира върху изпълнението на инфраструктурни си проекти. От 31 октомври до 30 декември летище Бургас ще бъде затворено за полети, за изпълнението на проекти за рехабилитация на пътеки за рулиране и перон. От началото на концесията през 2006 година "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД е инвестирало общо 176 млн ? на двете летища. Основните инвестиции включват нови атрактивни пътнически терминали, които бяха официално открити на двете летища през 2013 г. Тези модерни и удобни за клиентите съоръжения бяха добре приети както от пътниците, така и от авиокомпаниите, и другите бизнес партньори. На 10 ноември 2016 г., "Фрапорт Туин Стар официално ще отбележи 10 години от началото на концесията на летище Бургас и летище Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: