Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Знакови лица в медицината застанаха зад кауза на Димитър Бойчев
Автор: Иван Сотиров 16:06 / 02.04.2021Коментари (0)1449
©
"През следващите 4 години в Бургас предстои реализирането на поне три големи проекта в сферата на здравеопазването. Те са нужни не само на общинския център, а на целия регион", казва кандидатът за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев.

По думите му изключителен приоритет е изграждането на Университетска многопрофилна детска болница с научен център. По този проект вече се работи, лична кауза е на кмета Димитър Николов.

Мащабни ще бъдат инвестициите и в новите специализирани болници, които привличат в Бургас специалисти от цялата страна. В базите си тук ще обучават и млади доктори.

"За да функционират, обаче, тези лечебни заведения Министерството на здравеопазването трябва да разреши съществуването на нови болнични легла за Бургаска област. Към момента всяко едно легло, свързано с Националната здравно-осигурителна каса, е разпределено по съществуващите вече болници. Ако това остане така, реално ще имаме едни красиви сгради с модерна техника, но в тях няма да има реално здравеопазване", уточнява Димитър Бойчев.

"Качествена здравна услуга за Бургас и региона трябва да бъде задача номер едно за всеки избран народен представител. Това е моя лична кауза и вярвам, че и други колеги ще ме подкрепят. Работили сме в екип по множество казуси свързани с тази сфера", завършва кандидатът за депутат.

Той получи подкрепа от знакови лица в бургаското здравеопазване. Ето част от тях:

Семир Абумелих, собственик на Университетска болница "Дева Мария"

Димитър Бойчев е човек, който върши работа за Бургаска област вече няколко мандата.  Виждал съм с очите си как бяга по министерствата, само и само да осигури даден проект за Бургас и не се отказва пред всякакви предизвикателства. Всичко останало е излишно за говорене. В предизборната кампания приказките кой колко е добър са едни и същи. Аз съм видял с очите си как работи и ще гласувам за него.

Д-р Борис Ангелов, началник на Първо педиатрично отделение на УМБАЛ-Бургас

Какво означава в Бургас да има Университетска многопрофилна детска болница – повече здрави деца, много по-качествена и навременна услуга, повече детски специалисти, които да се грижат за най-малките пациенти. Затова толкова много хора полагат изключителни усилия това да се случи.

Да, трябват повече детски болнични легла! Дължим го на всички в Бургас и региона. Каузата на Димитър Бойчев е важна, заслужава си усилията.

Д-р Николай Игнатов, началник на Отделение по анестезиология и интензивно лечение, УМБАЛ "Дева Мария“

Увеличаването на съществуващите легла в Бургас е от изключителна необходимост и за справяне с корона-кризата, в която сме вече една година. В очакване на следващи пикове на заболеваемостта от COVID 19, е необходимо да се помисли за организацията на специализирани звена, които да не влияят на дейността по другите специалности. Разкриването на такива легла ще реши много от проблемите, които се появиха в последната една година- взимане на легла от една специалност, за да бъдат превърнати в COVID 19. Подкрепям каузата на Димитър Бойчев, за да има здравеопазване за всички.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: