Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Зърнопроизводителите искат ясни правила, за да няма протести
Автор: Екип Burgas24.bg 10:19 / 03.05.2011Коментари (1)1194
©
Ще се проведе среща между УС на Асоциацията на зърнопроизводителите и министъра на финансите, Симеон Дянков, за да се уточнят националните доплащания за следващите три години. Това каза Николай Киров, председател на Регионалния съюз на зърнопроизводителите.

"Ще я проведен срещата, за да не се налага всяка година да ходим, да говорим, да протестираме. Искаме да имаме точни и ясни правила. Искаме да сме на работните си места, а не да протестираме", добави Киров.

Последните 10 бургаски земеделци са получили европейските и национални доплащания. Има само четирима, които не са получили парите си, но най-вероятно не са платили данъка.

" Ще видим каква е причината. Може да е станала някаква грешка, но при всички положения е малък процентът на не получилите парите си" коментира председателят.

Наложени са санкции до 100 000 лева на бургаски земеделци за неточно заявени декари земя. Това е така, защото от тази година се правят снимки на обработваемите земи. Санкциите са за периода 2009-2010 година.

" Аз съм санкциониран с 40 000 лева. Има колеги с 60-70 000 лева санкции. Донякъде вината е наша, но вината е и на Министерството на земеделието и храните, защото в слой за допустимост на земите тази година влизат и снимки. Снимките са правени към края на 2010 година. Сега когато очертаваме земите виждаме кои площи са допустими и кои- не. Явно преди като сме чертаели границите, сме допуснали грешки при площите. Това са линии, които очертават пределите на земята. Ако излезеш извън тези линии, ще бъдеш санкциониран, освен ако не работиш земята. Ако се работи земята извън тази допустимост, се пуска една декларация, че работиш тази земя и експерти идват и правят теренна проверка и я вкарват в слой допустимост. Например един блок от 300 декара го очертаваме по границите, но в него по средата има някаква могилка, която не я работим, има някакъв дол, където също не се работи, има стълбове, около които ние не работим. Досега, когато очертавахме границите, смятахме, че цялата площ се работи. Но сега вече по слой допустимост тези места, на които не се работи са отбелязани и се отнемат от площта. Досега нямаше снимки на 100% от земята и не бяха очертани тези недопустими слоеве. Със снимката сега когато се очертава обработваемата земя, тези слоеве автоматично се отнемат, което е добре и по този начин се предпазваме от грешки", каза още Киров.

По новото споразумение до един месец земеделците трябва да получат уведомителни писма, където ще им бъдат посочени грешките. Ако зърнопроизводителите смятат, че тези грешки не са от тяхна страна, а са административни, тогава могат да обжалват в 14 дневен срок.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хубаво,че искат да са наясно с правата си -земеделците,но с правата на собствениците на тези земи,нищо не се казва.Те печелят на наши земи,а не ни плащат никаква аренда,нито наем за ползването на нашите земи,които са в друго населено място.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: