Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
10 правила, написани преди повече от 5000 години
Автор: Екип Burgas24.bg 12:09 / 08.01.2024Коментари (0)686
©
10 правила на Буда, който е потърсил всички тези истини във Ведите, написани преди повече от 5000 години. Ето ги и тях – запомнете ги. 

Щастието е във вас 

Защо винаги чакаме часа Х? Когато си намеря нова работа, ще си купя кожено палто. Когато си купя кожено палто, ще отида на ресторант с приятелите си. Ако отида на ресторант, ще срещна приличен мъж. Ако срещна мъж, ще намеря любовта и щастието. И така нататък до безкрай... Кой ви е казал, че ще бъде така? 

Защо решихте да потърсите щастието отстрани? Нима някой друг се интересува повече от вашия комфорт и хармония, отколкото вие? Не и не. Само вие сте способни да направите себе си толкова щастливи, колкото смятате, че трябва да бъдете. Всички инструменти са вътре във вас, а не в средата и хората, които са в живота ви ден след ден. 

Отделете миг, а още по-добре час, за да се свържете със себе си и да погледнете дълбоко в себе си. Открийте всичките си ресурси, всичките си силни страни и извадете този мощен слой на повърхността. Ето в това се състои истинското щастие. Вие имате себе си. Най-ценното същество на света. 

Научете се да благодарите 

Почти винаги, след като сме получили това, което искаме, забравяме да отговорим с благодарност в замяна. Но когато сме си пожелавали най-ценните неща или сме молили за най-трудното, сме обещавали да благодарим на съдбата, да възхваляваме Бога и да вярваме в Провидението до края на живота си. 

Това, което не бива да правим в никакъв случай. Всичко, което ни се случва в живота, независимо дали е лошо, или добро, си има цена. 

Всяко събитие е свързано с нещо. Хубавите носят радост, а лошите учат на приемане и търпение. Но ако всичко е повече или по-малко ясно с приятните моменти, които ви срещат по пътя на живота, въпросът защо постоянно се появяват неприятности е винаги на дневен ред за всички. 

И всичко това, защото стъпваме върху тези уроци, не извличаме от тях никаква житейска мъдрост и след известно време отново стъпваме върху същите грапавини. 

Най-правилното нещо, което трябва да направите, е да благодарите на съдбата, че това събитие се е появило в живота ви, и да се опитате да намерите точката, от която е покълнало, за да не се връщате отново там. Това е много просто. 

Празнувайте всеки ден 

Всеки успех, късмет и дори привидно добро стечение на обстоятелствата всъщност е много труд - както ваш, така и на висшите сили. Не можете да го приемате за даденост. Всяка победа, дори да изглежда незначителна и маловажна в сравнение с другите, трябва да се празнува. Хубаво е да се гордеете с нея, да я споделяте и тогава винаги ще постигате целите си и ще получавате това, което искате. 

Вашата енергия на радост и сила ще привлича още щастливи обстоятелства във вашето пространство. Това правило наистина работи. Не сдържайте емоциите си, когато чуете комплимент, спечелите от тотото или получите малък подарък. Искрено се радвайте, че такива прекрасни моменти се случват в живота ви, и те ще станат многократно повече, предава Woman.bg.

Случаен минувач 

Колкото и да ни се иска един човек да отмине, а друг да остане по-дълго в живота ни, всичко е предопределено. Всеки случаен непознат има различна мисия в нашата съдба. Някои идват, за да ни научат да се радваме, други идват, за да ни научат да плачем. 

Не хората са виновни за чувствата и емоциите, които изпитваме по време на житейския си път, а събитията, свързани с тях. Те са за нас, както и ние за тях или за други хора, само водачи, учители, помощници, но в никакъв случай не са върховни личности. Затова не роптайте срещу съдбата и не ругайте мъжете, а започнете от себе си. 

Вярата е половината от успеха 

Това правило напомня по нещо на следната поговорка: от всекиго според нуждите, на всекиго според способностите. И ако изведнъж ви се стори, че съседът ви има шоколадов живот, а вие - цяла кофа проблеми, то е само защото съседът ви не би могъл да я понесе, а вие можете всичко. Ако почувствате, че силите ви са на изчерпване, не се страхувайте, че не можете да се справите, зад вас винаги има подкрепа, благодарение на която можете да се отпуснете за секунда и да си починете. Основното нещо е да не губите вяра. 

Живейте в радост

"Престани да плачеш, не си струва сълзите ти" - в един глас казват майка ти и приятелките ти, в друг мачкат хартиената ти носна кърпичка. А вие продължавате да се разстройвате заради поредната забележка от шефа и да се самоубивате заради раздялата с любимия. 

Поведението на другите хора е отражение на тяхното вътрешно състояние и в никакъв случай на вас. Щастливите хора не нараняват никого. Те живеят в радост. И само тези, които са неудовлетворени от живота, които изпитват вътрешна несигурност, са способни да вършат зло и да предизвикват неприятности. Пожалете ги и им пожелайте късмет. 

Природата е най-добрият лечител 

Поставете си за правило да се разхождате в уединение в гора или парк, да медитирате на зелена поляна под звуците на чуруликащи птици или на морския бряг под звуците на прибоя. Лесно можете да си набавите енергия и да възстановите душевните си сили, без да влагате финансови средства, само като докоснете челото си до ствола на дървото донор. 10 минути - и отново сте готови да покорявате нови върхове. 

Приемете и излекувайте

Случва се лечението да се забави само защото не сме готови да приемем ситуацията с всичките ѝ задръжки. Така е и с хората, които присъстват в живота ни, и със самите нас. Няма да е възможно да обичаме себе си, без да приемем всички плюсове и минуси, независимо колко болезнено е това. Този алгоритъм работи с всички неприятни ситуации, които се случват в живота ви. Осъзнаването на проблема вече е половината от неговото решение. 

Правете грешки

Не е необходимо да се опитвате да бъдете съвършени. Не е нужно да се страхувате да се спъвате. Всеки има право да прави грешки. В края на краищата те са стъпало към израстването. След като си дадете разрешение да правите грешки, ще бъдете по-склонни да се съгласявате с перспективите и по-малко склонни да се притеснявате за резултата, което означава, че енергията ви ще тече свободно и спокойно. 

Погледнете в себе си

Ние много обичаме да критикуваме другите. Спрете и забележете какво не ви харесва в този човек. Какво ви дразни и вбесява? На кого ви напомня този човек? Изненадани ли сте? Да, да, това сте вие. Този закон работи на 100%. Така се оказва, че светът ни помага да работим върху себе си.











Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
Честване на 2 юни - Деня на Ботев
Специализирани полицейски операции в страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: