19-годишният българин с изложба на Times Square: Изкуственият интелект не цели да ни замени

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:54 / 18.05.2023
852
Въпреки че изкуственият интелект и автоматизацията могат да доведат до изместване на работни места, те също така имат потенциала да създадат нови възможности за работа. Фокусът трябва да бъде върху преквалификацията и адаптиране към тези промени. AI няма за цел да замени хората, а да увеличи нашите възможности.

Това казва Атанас Баев, по-известен като Нако Баев, в своето интервю с Велизара Ангелова пред "Фокус".

Нако е само на 19 години, но вече може да се похвали с множествено постижения и награди в областта на 3D дизайнът. Определя себе си като 3D Generalist, поради многообразния характер на проектите си. 

Използвайки най-новите авангардни 3D технологии, създава анимации, видеоигри и филми. Именно преди година създава и психо трилър в изцяло 3D среда, който обира 4 международни награди в Холивуд за късометражно кино, а тази година завършва и дигиталната си изложба The Homecoming Exhibition, която вече се излъчва на Times Square, Ню Йорк. 

За същността и идеята на проекта The Homecoming Exhibition, той казва:

"Виртуалната реалност позволява на потребителите да се потопят в компютърно генерирана среда, която симулира реални или въображаеми преживявания, ангажира множество сетива. Така потребителите често изпитват дълбокото усещане за "пренасяне" на друго място, в друго време или дори във фантастично царство.

Чрез комбиниране на виртуална реалност и 3D дизайн може да се създаде цифров музей, който надхвърля физическите граници, предлагайки потапящо и интерактивно преживяване на хора, които нямат възможност да го посетят лично".

Според Нако това открива напълно нови възможности в сферата на изкуството:

"Това открива нови възможности за художниците, любителите на изкуството и културните институции да достигнат до по-широка аудитория, да насърчават художественото възприемане и да предоставят образователен опит", смята той.

Повече за това какво е виртуална реалност и как се стига до Times Square можете да откриете в цялото интервю на Атанас Баев с Велизара Ангелова в секция "Интервю" на "Фокус" малко по-късно.

The Homecoming Exhibition можете да разгледате: ТУК

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).