20 писма от зрители срещу "Ергенът", от СЕМ решиха, че нарушения няма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:59 / 17.05.2023
2053
В рилити форматите "Ергенът", "Един за друг", "Кошмари в кухната" и Hell's Kitchen няма нарушение на Закона за радиото и телевизията. Това единогласно гласуваха членовете на Съвета за елктронни медии на заседанието, което се проведе днес, след като се разгледа доклада от дирекция Мониторинг и анализи относно наблюдения на реалити формати. Всеки сезон се правят проверки дали предаванията спазват медийния закон.

И четирите формата, които са били обект на наблюдение, имат спонсори и са с продуктово позициониране.

Две нови неща има във втория сезон на риалитито "Ергенът" по Би Ти Ви, където 20 участнички се състезават за сърцето на пианиста Евгени Генчев. Едното е, че този път предаването има ясно обозначение, че не е за деца под 12 години. А другото е, че в него участва по-едра дама, която става обект на коментари от други участнички, но намира подкрепа в лицето на ергена. Еротиката и този сезон има сериозно присъствие, а някои от участничите си разменят остри реплики, но вулгарните думи са цензурирани. От доклада стана ясно, че общо 20 писма от зрители са постъпили в СЕМ с критика за консумацията на алкохол, дискриминационното отношение към жените, вулгаризмите и други, предаде "24 часа".

От набюдаваните общо 6 издания от петия сезон на предаването Hell's Kitchen по Нова тв също няма установени нарушения на Закона за радиото и телевизията. Тази година във формата, воден от шеф Виктор Ангелов, освен двата отбора, за първи път има и трети - т. нар. звезден, от популярни личности. Шоуто залага на сблъсък между участниците и има наличие на агресивен език, както и се чуват определения като тъпанар, мишка и други. Въпреки че са често употребявани, няма несъответствие със закона.

В третото предаване, обект на проверка, "Кошмари в кухнята" по Нова тв, където се представят истории за ресторанти, изправени пред трудности и са пред затваряне, а шеф Иван Манчев им помага, сега има и такива истории от чужбина. Но в рилити формата, както и в романтичното предаване "Един за друг" по Нова тв, не са установени нарушения.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Софи Маринова ще пее на една сцена с Лили Иванова
Жената на Иво Аръков по чудо се е разминала от голяма трагедия
Мис Плеймейт зове за връщане на казармата
Йосиф Сърчаджиев: Не ми се живее
Меги напуска "Търси се"
Седалките в колата ви са магнит за петна – ето как да ги отстрани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).