Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако сте ученици и сте пленени от магията на киното - прочетете това
Автор: Екип Burgas24.bg 11:42 / 18.04.2023Коментари (0)735
©
FILM FORGE, училището за кадри на киноцентър NU Boyana започва своя национална, социална образователна кампания, посветена на развитието на бъдещите таланти, необходими за кино индустрията.

В следващите месеци, десетки училища от цялата страна ще организират часове на класа за своите ученици в 11 и 12 клас,  посветени на магията на седмото изкуство. В тях младите хора ще научат повече за възможностите за развитие и реализация, които българската кино индустрия предлага и нуждата от нови попълнения в професията. За целта са подготвени специално видео и наръчник на класния ръководител, които ще улеснят провеждането на образователния модул. И, разбира се, кратка кино прожекция, за да бъдат тези 40 мин. наистина специални и забавни за младите хора.   

В рамките на кампанията, от киноцентъра в Бояна отправят и едно шеметно предизвикателство към всички онези, които наистина мечтаят да са на снимачната площадка, в ролята на режисьор, актьор или актриса, оператор, гримьор или някоя от десетките професии, благодарение на които филмите достигат до нас. Всички, които вече усещат събуждащия се талант, и имат навършили 17 г. ще могат смело да се включат в "До90Секунди“ – късометражен конкурс за римейк на филм в 90 секунди. Най-добрите 16 млади кинаджии от цяла България, справили се най-креативно със задачата, ще получат стипендии за лятното издание на училището за кадри FILM FORGE с всички поети разходи и пълен пансион за 2 незабравими седмици! Крайният срок за участие е 31 май.

FILM FORGE представлява програма за практическо обучение, в която NU Boyana Film Studios влагат много средства, усилия и любов. Тя е фокусирана върху всеки един аспект от кинопроизводството и дава уникален шанс на младите кино любители и ентусиасти да се докоснат до реалния работен процес  в сърцето на едно от най-големите филмови студиа в Европа. Сред дисциплините, които магат да избират участниците в програмата са всички възможни дейности – от грип, през осветление, грим и костюми, до производството на реквизит и много други 

Ярив Лърнър, директор на NU Boyana споделя:  "Търсенето на кадри е истинско предизвикателство и за нас е от огромна важност да покажем на младите хора, че перспектива има и всичко е в техни ръце. Ние вярваме, че талантливите българи трябва да останат в България. Film Forge осигурява именно такава възможност, защото киното се нуждае от разнообразен вид специалисти в различни сфери. Идеята е да вдъхновяваме, да обучаваме, да създаваме способни и ентусиазирани, можещи специалисти. За нас, FILM FORGE е социална кауза и тази година ще се опитаме да достигнем и до най-отдалечените кътчета на България, за да открием онези, които утре ще правят филмите, които всички обичаме!“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: