Ако зелето стане горчиво, какво да правим с него?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:45 / 03.02.2023
493
Много домакини предпочитат да не купуват кисело зеле от магазина, а да го приготвят сами. Домашният продукт е и по-вкусен, и по-качествен. Можете да се насладите на вкуса му дори до пролетта. Но въпреки предимствата си, домашното кисело зеле има и един недостатък - често става горчиво на вкус.

В случая не е необходимо да го изхвърляте, защото има начин да неутрализирате горчивината с правилните съставки.

Как да неутрализираме горчивината на киселото зеле?

Горчивината на киселото зеле се премахва с нерафинирано масло. Добавете 2-3 супени лъжици олио, леко поръсете със захар и накрая добавете пресен копър. Зелето трябва да престои известно време и след това можете да го овкусите. Няма да остане и следа от горчивина. Горчивината се появява, когато зелето не е пробито с дървена пръчка по време на мариноването. Въглеродният диоксид променя вкуса му към по-лошо, пише "Факти".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).